Diouf ute av UEFA-Cupen? – viktige kamper i kø!

Politiet i Skottland bekrefter at de etterforsker Diouf. 4 kampers suspensjon? Viktige kamper i kø for de røde.

Den fatale skytteepisoden i sluttminuttene på Parkhead fyller som ventet de fleste sportssidene i dag. Tv-bildene og publikums reaksjon er ikke til å ta feil av. Etter å ha havnet på tribunen blir El-Hadji ”hjulpet” tilbake på banen av hjemmefansen. Afrikaneren sjokkerer publikum, og alle oss andre, med å spytte! Den tankeløse reaksjonen fra Liverpoolspiller betyr trolig at han verken får spille eventuelle semifinaler eller en finale.

Etter kampen gjorde Houllier det eneste riktige ved å unnskylde seg ovenfor Celtic og fansen, samtidig som han lovet å ta affære med Diouf. I første omgang betyr dette en bot på to ukelønner – på god vei mot en millioner kroner! Han vil helt sikkert også få en kampstraff – noe som vil ramme Liverpools "vingløse" midtbane hardt. Celta Vigos, Peter Luccin, fikk faktisk 4 kampers karantene for å ha spyttet på John Hartson da lagene møttes før jul i samme turnering. En kampstraff vil etter det vi forstår kun gjelde for fremtidige kamper i E-Cupen - og ikke Premier League. Det er ventet at en soning tidligst kan starte etter returkampen.

Strathclyde politiet sier i morgentimene at de har innledet etterforskning av saken. De mottok mange klager etter kampslutt, og vil etter hvert også forhøre Diouf om saken. To Celtic-fans ble arrestert i forbindelse med spytteepisoden, men har siden blitt løsslatt. Politiet forventer ikke å ytterligere kommentarer til saken før på tirsdag.

Diouf ble etterforsket etter en episode mot West Ham fansen i november. Den gang var midtbanespilleren også anklaget for å ha spyttet.

 

Viktige kamper i vente 

De viktige kampene står i kø for Liverpool FC etter gårsdagens 1-1 resultat på andre siden av Hadrians Wall. Med en formidabel sluttspurt på de gjenværende ligakampene, henger de røde fortsatt med i kampen om en Champions League (kvalifiserings) plass. Allerede søndag venter Tottenham på White Hart Lane. En bane vi ikke har vunnet på siden Michael Thomas og Steve McManaman scoret begge målene i 1996. Vi har faktisk tapt de fire siste ligakampene mot Spurs i hovedstaten. Neste torsdag innvaderer skottene Anfield når det skal avgjøres hvem som stikker av med semifinalebilletten i UEFA-Cupen. Påfølgende søndag venter Leeds United på Anfield. Et lag vi normalt har et godt tak på – men samtidig et nytt bananskinn. Etter en uke med spillefri avsluttes denne tøffe perioden med bortekamp på Old Trafford 5. april. Det tradisjonelle derbyoppgjøret på Goodison i påsken vil garantert få mer oppmerksomhet enn på lenge. Sjeldent har begge lag hatt mer å kjempe for

 

Neste seks kamper

16.03.03

Tottenham

B

20.03.03

Celtic

H      

23.03.03

Leeds

H      

05.04.03

Manch Utd

B

12.04.03

Fulham

H

19.04.03

Everton

B