Gerrard skrev under!

Steven Gerrard blir på Anfield til 2007. Houllier skryter uhemmet av kapteinen.

Steven Gerrard skrev i dag under på den nye kontrakten som binder ham til Liverpool til 2007. I et intervju med liverpoolfc.tv fortalte klubbens kaptein hvor glad han var for at alt endelig var i boks.

 

Hvor fornøyd er du med den nye avtalen?

Jeg er storfornøyd. Forhandlingene har pågått i noen måneder nå, og det er deilig å få alle spekulasjonene ute av verden. Nå kan jeg konsentrere meg hundre prosent om å få Liverpool tilbake i Champions League.

 

Tvilte du noen gang på om du ville skrive under ny kontrakt?

Nei. Klubben fortalte meg at de ville ha meg her, og jeg sa at jeg ønsket å bli. Det var aldri noe problem mellom oss. Kontraktsforhandlinger kan åpenbart drøye lenge, men klubben har opptrådt veldig profesjonelt hele veien, og begge parter er veldig fornøyde.

 

Hvordan føles det at en klubb av Liverpools størrelse verdsetter deg så høyt?

Jeg er helt i skyene over å ha skrevet under kontrakten, og det er hovedsaken. Jeg har alltid ønsket å bli i klubben. Jeg har vært her siden jeg var åtte, og jeg har aldri ønsket  å spille for noen andre. Jeg vil vinne ting med denne klubben, og jeg ønsker å få oss tilbake i Champions League.

 

Er din signatur et tegn på at klubben går i riktig retning?

Definitivt. Hvis jeg hadde tvilt på det, hadde hatt større problemer med å skrive under. Vi har en glimrende spillerstall her, og jeg tror suksessen vil komme snart. Jeg er glad for å bli her, og forhåpentligvis vil jeg få en god karriere i klubben.

 

Føler du at det du er kvitt en byrde nå?

Ja, selvsagt. Alt er i boks, og jeg kan konsentrere meg om fotballen. Som spiller er det ingen ønskesituasjon å spille mens man er under forhandlinger, selv om jeg føler at min egen form har vært brukbar i høst. Nå som alle andre ting er ute av verden, håper jeg at jeg kan spille enda bedre.

 

Hvor viktig var Gerard Houllier i denne prosessen?

Gerard var en avgjørende faktor for at jeg skrev under. Jeg har stor respekt for ham både som manager og som menneske. Jeg liker å spille for ham. Til syvende og sist, var det det at jeg ønsket å bli her som var hovedtingen. Dette er klubben jeg har holdt med siden guttedagene, og jeg ønsker ikke å reise noe annet sted. Fansen har har alltid støttet meg, og det vil de forhåpentligvis gjøre i fremtiden også. Jeg er utnevnt til kaptein for en av Europas største klubber, og jeg er virkelig stolt over å ha forlenget kontrakten.

 

Er den nye avtalen et tegn på at du har tro på klubben?

Definitivt. Det er ikke mye om å gjøre før vi er klare til å kjempe om ligatrofeet, og det er det alle snakker om her. Vi har gjort store fremskritt de siste fire-fem årene, og vi har til tider spilt fotball som er en ligamester verdig. Jeg føler at vi har de nødvendige ingrediensene for å lykkes de neste årene, og som kaptein øsker jeg å ta del i den suksessen.

 

Hvordan opplever du den nye og mer offensive spillestilen

Den er spennende, men vi må være forsiktige og passe på at vi ikke åpner oss for mye bakover. Vi er nødt til å finne den rette balansen, og når vi lykkes med det, blir vi et lag å regne med. Det tviler jeg ikke på et sekund.

 

Hvor viktig er at man kommer med i Champions League neste sesong?

Det er veldig viktig fordi alle vet at vi hører hjemme blant de beste. Vi ligger på 8. plass i øyeblikket, så det er opp til oss spillere å sørge for å vi begynner å vinne fotballkamper igjen. Med en gang vi kommer opp på 4. plass er det viktig at vi klarer å holde oss der resten av sesongen. Alle vet at vi er kapable til å få i stand en rekke med gode resultater. Vi har spilt mye god fotball denne sesongen, og spiller vi som vi har gjort i de fire-fem siste kampene, tror jeg ikke det blir noe problem å kvalifisere oss.

 

Føler du at du blir bedre utover i sesongen?

Fra et personlig synspunkt, ja. Jeg er 23 år og føler at jeg ennå kan utvikle meg mye som spiller. Laget kan også utvikle seg videre. Vi er et svært ungt lag med et snitt på 24-25 år. Fremtiden ser lys ut for Liverpool.

 

Manageren har sagt at hans neste utfordring er å gjøre deg til en spiller i verdensklasse. Er du langt unna det målet?

Jeg vet ærlig talt ikke. Det er definitivt en utfordring for meg, og det er det jeg ønsker selv også. Den nye kontrakten og kapteinsvervet vil forhåpentlig gi meg et ekstra puff i den riktige retningen. Jeg er overbevisst om at jeg kan oppnå målene mine i denne klubben. Vi har det som skal til for å oppnå suksess, og jeg ønsker å ta del i det. Jeg er sjeleglad for at klubben ønsker at jeg også skal ta del i den suksessen.

 

 

Houllier glad over nyheten

Gerard Houllier la ikke skjul på sin begeistring over at Steven Gerrard i dag forlenget avtalen med klubben: ”Etter at Chris Kirkland og Jamie Carragher underskrev nye avtaler, er dette gode  nyheter for klubbens supportere. Det viser at spillerne deler klubbens fremtidsvisjoner. De vet at vi går i riktig retning, og dette er gode nyheter for alle som er involvert i klubben. Stevie er kaptein nå, og han ønsker å vinne trofeer på Anfield. I løpet av fire år har har han utviklet seg fra å være en akademi-spiller til fast landslagsmann for England. Han er fortsatt under utviklng, for jeg vet at jobber knallhard for å bli en enda bedre spiller. Ikke bare liker han å spille og trene, men han liker også å presse seg selv for å bli bedre. Han er en veldig dedikert spiller. Det jeg liker med ham er at han alltid gir 150 prosent, til og med på trening. Han er et eksempel for de andre, og en de unge kan se opp til. Jeg har alltid sagt at det er en managers opgave å hjelpe spillerne til å utvikle seg både på banen og utenfor. Du gjør det ved å skape et godt arbeidsmiljø, men spillerne må også ta sin del av ansvaret. Jeg undertreker at Stevie har utviklet seg mye både som spiller og som person, og det er derfor han nå har blitt kapetein. Jeg mener vi har tre ledere i laget – Michael Owen foran, Sami Hyypiä bak og Steven på midten. Stevie er en person de andre spillerne ønsker å spille for og vinne for. Han har skaffet seg respekt gjennom knallhardt arbeid. Jeg er stolt av utviklingen hans, og kanskje vil han en dag vinne tittelen Michael vant – årets spiller i Europa. Han vet hva han vil, og derfor han han knyttet sin fremtid til Liverpool. I løpet av sin tid her, har han vunnet seks trofeer, inkludert ett i Europacupen. Han har spilt i alle våre store finaler, to ganger i Champions League og over 40 kamper i Europa totalt. Det er ikke dårlig for en spiller på han alder.”