Glad Gerard Houllier etter kampen

Manageren var spesielt fornøyd med hvordan laget kjempet seg tilbake og fikk et fortjent poeng. Emile Heskey liker seg best som spiss. Diouf med karantene.

Liverpool kom sterkt tilbake og sikret seg et poeng etter å ha ligget under to ganger mot ligalederen på Anfield. De røde ligger nå på en 6.plass i Premier League, fem poeng fra den viktige 4.plassen. Det var en fornøyd og stolt manager som møtte pressen etter kampen:

"Jeg har aldri sett en slik hurtig start på kampen. I praktisk talt samtlige 90 minutter var det høyt tempo. Jeg er fornøyd med lagets innsats. Resultatet er ikke hva vi hadde forventet, men innsatsen og lagånden var god. De var sikkert frustrert over at utligninga kom så sent, men vi fortjente det."

"Det var en god fotballkamp og en god reklame for sporten vår. Det var over 30 avslutninger på mål fra begge lag, og ved pause kunne det ha stått 2-2 eller 3-3. Arsenal er et fantastisk lag - det må vi innrømme. De spilte svært bra og var friskere enn oss, spesielt på midtbanen. Jeg er fornøyd og stolt over måten vi kom tilbake på. Vi har av og til manglet selvtillit, men aldri karakter. Jeg sa til spillerne i pausen at vi kan klare det bedre. Bare få ballen ned på bakken og prøv å spille ball."

Jerzy Dudek spilte sin første ligakamp siden 1.desember og vartet opp med en rekke strålende redninger. Til det hadde Houllier følgende å si: "Han hadde to gode redninger. Arsenal er et godt kontringslag. Vi pleide å ha den merkelappen for et par år siden, men de er bedre enn oss.

Emile Heskey ser ut til å trives langt bedre helt på topp enn ute på venstrekanten. Michael Owen har fremdeles problemer med å utnytte målsjansene sine. Om spissparet uttalte han." Siden Southampton-kampen har Heskey gjort det svært bra for oss. Han er en lagspiller og sto for forarbeidet til det første målet, og scoret utligningsmålet. Owen hadde to sjanser, men han kommer i hvert fall til avslutningene. Han skaper sjansene selv."

Corneren i forkant av Heskeys utligning skapte debatt etter kampslutt. Arsenal hevdet at dommer Mark Halsey og linjemannen tok en feil avgjørelse da de ga Pool hjørnesparket.
"Fra der jeg stod var det vanskelig å se. Jeg vet ikke hva som skjedde. Selv tv-folkene jeg har snakket med, synes situasjonen var uklar. Men vi scoret ikke direkte fra corneren. Målet kom fra motsatt side etter et godt innlegg fra Salif Diao," avslutter manageren.

Emile Heskey uttalte til Sky Sports at den sene scoringen beviser det han selv har vært overbevist om hele tiden, nemlig at han er spiss og ikke venstrekantspiller. "Jeg forsøkte bare å komme bak ballen og få den ned i hjørnet. Jeg er spiss og det er der jeg liker å spille. Laget har imidlertid behøvd meg i andre posisjoner, og med min tilstedeværelse kan jeg komme meg fram når jeg kan og forsøke å score," sier spilleren som reddet et poeng.

El Hadji Diouf pådro seg sesongens femte gule kort og må ute i karantene. Dersom Liverpool slår ut Crystal Palace i FA-cupen, soner senegaleseren 5.runde-kampen mot vinneren av Leeds-Gillingham. Hvis de røde ikke klarer brasene, står han over borte mot Birmingham.