Hamann og Carra må passe seg mot Birmingham

Nye krav for suspensjoner ved slutten av februar. Stephane Henchoz med ankelskade. Midtbanen må rokkeres på St. Andrews.

Liverpool har nå igjen én kamp i engelsk liga og cup innen februar er over, nemlig TV-kampen mot Birmingham i Premier League på søndag ettermiddag.  Det er også den siste kampen før forutsetningene for å pådra seg karantene for gule kort forandrer seg.  Hvis man får fem gule før 1.mars må man nemlig sone en kamp, mens reglene sier at man deretter vil kun få suspensjon ved ”oppnådde” ti gule.  I så fall venter en utestengelse på to kamper.

 

På et rødt lag som synes mer sårbar for skader og suspensjoner enn på et par år vil det være viktig å ha flest mulig av nøkkelspillerne kampklare i den avgjørende innspurten.  Generelt har klubben vært lite utsatt med disiplinære problemer, men mangler altså både Steven Gerrard og El-Hadji Diouf mot Birmingham.  Stevie G soner sin siste kamp etter den famøse stemplingen av Gary Naysmith, mens Diouf får sin straff etter fem bookinger.  Foran møtet på St. Andrews er det to spillere som er en advarsel unna straffegrensen, nemlig Dietmar Hamann og Jamie Carragher.  Greier de å holde seg i skinnet i den kampen er det altså ti ganger i dommerens bok som gjelder.  Her er Danny Murphy nærmest med åtte advarsler.

 

Fullstendig oversikt over gule kort sesongen 2002/03:

 

8-Murphy
6-Traore

5-Henchoz,Smicer,Diouf

4-Hamann,Carragher
3-Diao

2-Cheyrou
1-Baros,Heskey,Hyypiä,Riise,Gerrard,Kirkland

 

Gerrard og Diouf er ute mot Birmingham, noe som gjør at Gérard Houllier må rokkere om sin midtbane i en bortekamp hvor tre poeng vil være svært viktig om man skal greie å henge med i kampen om de fire første plassene i Premier League.  Samtidig ruslet Stephane Henchoz av banen i Auxerre.  Midtstopperen hadde vært en av banens beste spillere til tross for at han tro over på den siste treningen før kampen.  Ankelen er hoven, men det er håp om at han blir klar igjen til søndag.  Dersom sveitseren spiller vil det være naturlig at Djimi Traore igjen får tillit på venstrebacken og John Arne Riise blir flyttet opp på venstrekanten av midtbanen.  Skulle Stephane måtte kaste inn håndkleet vil Djimi spille midtstopper og John Arne bekle backplassen.  I så fall ligger det an til at Bruno Cheyrou går inn på flanken.  Paret i midten tror vi blir Dietmar Hamann og Salif Diao, mens Danny Murphy overtar for El-Hadji Diouf på høyresiden.  Vladimir Smicer er på bedringens vei men blir neppe klar av sin ankelskade tidsnok til søndagens oppgjør.