Heggem snart tilbake?

Vegard Heggem tror han snart er tilbake i full trening etter å ha vært ute med skade i halvannet år. ITV og BBC gir BSkyB kamp om rettighetene i PL?

Den skadeforfulgte presidenten i Supporterklubben fikk tidligere i måneden beskjed fra Houllier om at de røde ikke kommer til å forlenge avtalen som går ut til sommeren. Nordmannen får imidlertid fortsette å trene og restituere seg ved klubbens treningsanlegg frem til sesongslutt. Til Tippebladet Tips sier 27-åringen at han regner med å være tilbake i trening i løpet av to uker.
- Fortsetter fremgangen bør jeg trene for fullt med laget i løpet av en uke eller to, uttaler trønderen. Han fortsetter: - Jeg slår langpasninger, dribler og har også trent litt sprint. I det hele tatt kan jeg gjøre det meste av det man gjør på en fotballbane. Men fortsatt er det slik at jeg jeg merker det dersom jeg belaster for mye, avslutter Vegard.

Tv-kanaler gir BSkyB kamp?
De to britiske tv-kanalene ITV og BBC har fått en fot innenfor døren på grunn av en ny EU-undersøkelse som har sett nærmere på hvordan fotballrettigheter er solgt til engelske tv-kanaler, skriver MediaGuardian. De siste ukene er det stadig blitt klarere at EU vil tvinge engelsk Premier League til å selge to separate pakker for rettighetene til direktesendte kamper – én for betal-tv og én for bakkesendte kanaler. BSkyB har hatt de eksklusive rettighetene til engelsk Premier League siden 1992, og deres desperasjon etter å beholde rettighetene har ført til eksplosiv økning i prisen.

Folk i både ITV og BBC bekrefter overfor MediaGuardian at de vil satse på å få en pakke som innebærer 20 direktesendte kamper fra Premier League i året. Hvis rettighetene blir solgt til flere tv-kanaler, vil det etter all sannsynlighet føre til at prisen blir kraftig nedjustert, noe som igjen innebærer at fotballmyndighetene vil sitte igjen med mindre penger etter rettighetsfordelingen. Sky, som etter alt å dømme er klare til å betale opptil én milliard pund for rettighetene, vil nemlig slå av noen hundre millioner pund hvis også BBC eller ITV får deler av rettighetspakken, i følge Kampanje.