Houllier håper på Heskey

Heskey klar til i morgen? Houllier hyller Owen. Bobby Graham vurderer Celtic. Berger tilbake i trening. Bjørnebye legger opp.

Liverpool-manager Gérard Houllier håper Emile Heskey blir friskmeldt til morgendagens storkamp i UEFA-cupen. Den store spissen hinket av banen med en strekk på baksiden av låret etter en times spill i ligacupfinalen, og han var ikke med i troppen mot Bolton på lørdag. Den engelske landslagsmannen har imidlertid vist framskritt på trening de siste dagene, og Houllier sier det er en sjanse for at han blir klar.

På dagens pressekonferanse hyllet også franskmannen Michael Owen som en av verdens beste angrepsspillere. Det var på Celtic Park for seks år siden at Liverpools ”wonderboy” scoret sitt første Europacupmål for de røde, og Houllier insisterte på at det ikke finnes bedre spillere for de store anledningene: ”Han er en spiller for de store kampene, og når han er skadefri er han en av verdens beste spisser. Han kan score i hvilken som helst kamp, enten det er med venstre, høyre eller med hodet. Michael er på vei mot storformen nå, og ingenting gleder meg mer. Det er bra for laget, og jeg har en følelse av at han vil bli enda bedre mot slutten av denne sesongen og utover i neste sesong. Han er fortsatt bare 23, og spillere når som regel ikke toppen før de er 27 eller 28.”

Liverpools tidligere spiss Bobby Graham, var på spiontur til Glasgow i helga for å foreta en vurdering av Liverpools motstander Celtic, som forøvrig slo erkerival Rangers med 1-0. Graham sa følgende etter å ha tatt en grundig vurdering av laget: ”Liverpool har ikke råd til å sitte bakpå og la Celtic komme, for det er da de er på sitt farligste. På lørdag gjorde Rangers nettopp dette, og det gjorde det enkelt for Celtic. Det var kun mot slutten av kampen da Rangers satt innpå to ekstra spisser at Celtic fikk problemer. Det hindret ving-backene deres i å komme framover, noe som er veldig viktig for å stoppe angrepsspillet deres. Parkhead er en stor bane, og midtbanen må også settes under press hele tiden. Det blir vanskelig for Liverpool, men Stuttgart viste i forrige runde at Celtic er sårbare hvis de settes under press.”

Langtidsskadde Patrik Berger har nå gjenopptatt treningen, men det er likevel tvilsomt om vi noen gang får se den skuddvillige  tsjekkeren igjen i aksjon for Liverpools førstelag. Han har sagt klart fra at han ønsker seg vekk når kontrakten løper ut til sommeren.

Vi nevner også at Liverpools tidligere venstre-back Stig Inge Bjørnebye har blitt tvunget til å legge fotballstøvlene på hylla på grunn av den alvorlige øyeskaden han pådro seg på Blackburn-trening for en tid tilbake. Vi i supporterklubben takker for alt og ønsker ”Stiggy” lykke til med framtida!