Houllier: -Nå er trenden snudd!

Gérard Houllier sier den svake perioden er over. West Ham for gode til å rykke ned. Heskey får mer skryt. Hyypiä klar. Baros inn for Owen? Kirkland slipper operasjon?

På dagens pressekonferanse sa Gérard Houllier at den vonde trenden nå endelig var snudd etter 2-2 mot Arsenal på onsdag. Han mente at måten hans lag klarte å komme tilbake på to ganger var et tegn på den svake perioden nå endelig var omme: ”For bare et par uker siden tror jeg aldri vi ville maktet å komme tilbake igjen mot et lag som Arsenal. Vi viste enorm karakterstyrke og innstilling, og jeg vet at vi nå har snudd trenden. Vi har 13 kamper igjen å spille, og vi vil gjøre alt vi kan for å få så mange poeng som overhodet mulig. Vi gjør det som regel bra i andre halvdel av sesongen, og vi kommer til å gjøre det nå igjen.

Houllier sa også at han trodde søndagens motstander West Ham kom til å overleve i Premier League til tross for den svake sesongen hittil: ”Jeg tror ikke de kommer til å rykke ned. De har noen veldig gode spillere som vil være i verdensklasse om noen år. Jeg liker Glenn Roeder. Han er en bra mann og en dyktig manager. Han fortjener stor respekt for den verdigheten har vist gjennom den tunge perioden. En avis hadde denne uka en artikkel om managere under press, og både Glenn og meg selv var nevnt. Det burde dermed ligge til rette for en bra match på søndag.”

Mye har vært sagt og skrevet om Emile Heskey den siste tida, og Houllier sier seg godt fornøyd med det spissen har vist i de siste kampene: ”Emile er nå tilbake på sitt beste, og arbeidskapasiteten han er helt fenomenal. Ikke bare er han en god spiss, men han er også en fantastisk lagspiller. Når Emile spiller slik han gjorde mot Arsenal, er det ikke noe problem å bruke ham på topp. Oppriktig talt, så har han gjort en meget god innsats for oss siden Southampton-kampen. Han er en lagspiller som både kan score selv og skape sjanser for andre. Mot Arsenal la han opp til det første målet og scoret det andre, akkurat som mot Southampton.”

Liverpools manager bekreftet også at Sami Hyypiä ikke var alvorlig skadd, og at kapteinen var ”fit for fight” til oppgjøret mot West Ham. Det skulle ellers ikke være noen andre nye skader å melde foran kampen, men Dietmar Hamann er neppe aktuell før onsdagens omkamp mot Crystal Palace. Med det tette kampprogrammet de kommende ukene, kan Milan Baros muligens være aktuell til en plass i startoppstillinga mot ”The Hammers.” Tsjekkeren har vist fryktinngydende form på reservelaget, mens Michael Owen har slitt med effektiviteten.

Det er fortsatt usikkert om Chris Kirkland vil trenge en operasjon for å lege sitt skadde kne, og man vil forhøre seg nøye med den medisinske ekspertisen før en avgjørelse vil bli tatt.