Houllier ser frem mot ”Battle of Britain”

Celtic et sterkt lag som ikke må undervurderes. ”The Bhoys” med seier i Old Firm. ”Henke” tilbake mot LFC? Spillerne kan slippe seg mer løs. Tap for U19. Seier for U17.

Gerard Houllier lovpriser Celtic i forkant av lagenes møte i UEFA-cupen førstkommende torsdag, og insisterer på at skottene ikke må undervurderes.

"De er et sterkt, godt sammensveiset lag og en stor klubb med en stor supporterskare. De var uheldige som ikke kom til Champions League denne sesongen, men de ble også et offer for Basel-syndromet. De spilte meget godt da de spilte mot Blackburn og de tre seirene de har mot Blackburn, Celta Vigo og Stuttgart var imponerende," sier Houllier.

Etter en meget god uke med seirer mot Auxerre, Manchester U og Bolton håper han at denne flyten kan taes med til kampen på Celtic Park. "Det har vært en god uke for oss med seier mot Auxerre, seier i Worthington Cup og seier mot Bolton. Vi må gjøre fremstøt i Premier League og seieren mot Bolton var svært viktig. Vi har fire dager før vår neste kamp mot Celtic og det er alltid bedre når du har vunnet. Man føler seg mindre sliten da. Celtic hadde en fin seier og fire dager er en passende pause for oss," uttaler Houllier.

Celtic vant 1-0 hjemme i hatoppgjøret mot Rangers. Det betyr at avstanden til Rangers på toppen av tabellen er på kun tre poeng med en kamp mindre spilt, og klubben kan fremdeles vinne fire titler denne sesongen - Liga, FA-cup, ligacup (finale mot Rangers søndag 16.mars) og UEFA-cup. Og dessuten kan Celtics toppscorer Henrik Larsson være klar for comeback på torsdag. Svensken, som har scoret 187 mål på 236 kamper for "The Bhoys", har vært ute av spill siden februar etter at han brakk kjeven på to steder.

Gerard Houllier legger også vekt på at presset på hans egne spillerne er noe mindre etter at de vant Worthington Cup og derfor allerede er kvalifisert for Europa. Dermed kan spillerne slippe seg mer løs i ligakampene. "Det er en lettelse å være i Europa allerede så jeg tror vi kan slippe oss mer løs og det er ikke noe press på spillerne. Jeg vet ikke hvorfor vi klarer å gjøre det så bra i de siste 10 kampene. Kanskje det bare er den siste dytten. Noen spillere er bedre enn andre når de har ryggen mot veggen og når de må levere varene. Alle spillerne vil til Champions League neste sesong. Derfor er hvert eneste minutt viktig."

U19 tapte 1-3 borte mot Wolverhampton og misbrukte muligheten til å ta innpå de nærmeste konkurrentene da disse avga poeng. Manchester City tapte 1-2 hjemme for Crewe, mens Nottingham Forest spilte 1-1 hjemme mot bunnlaget Stoke. Manchester United hadde spillefri. Liverpool ligger fremdeles på en 4.plass med 40 poeng på 24 kamper. Avdelingsleder Manchester United har 23 kamper/42 poeng, Nottingham F 23 kamper/42 poeng, Manchester City 22 kamper/41 poeng.

U17 avsluttet seriespillet med 1-0-seier borte mot Bolton og ender sannsynligvis på en 6.plass i sin avdeling (ni klubber). I følge de opplysningene vi sitter inne med vil de møte nummer to i gruppe B (Leeds eller Blackburn), Southampton (vinner av gruppe C) og Tottenham (nummer fire i gruppe D) i play-off. Kun vinneren avanserer til kvartfinalen.