Houllier sikter mot Champions League

Bolton-kampen kan bli vippepunktet. Houllier avviser Finnan-interesse. U20-VM utsatt.

Gerard Houllier mener at kampen hjemme mot Bolton i morgen kan være helt avgjørende for resten av sesongen og at den kan være vippepunktet. Han vet at kun seier er godt nok i kampen om plass i kvalifiseringen til Champions League.

"Dette er en kamp vi har til gode og vi er klar over det. Denne helgen var et ideelt tidspunkt å spille kampen på siden begge klubber var utslått av FA-cupen. Vi har ti kamper igjen og vi vil gjøre vårt beste for å få nok poeng til å havne blant de fire beste. Denne kampen er svært viktig for sesongen vår. Den kan være vippepunktet. Forrige helg var svært god for oss, siden vi slo et stort lag i cupfinalen, men vi vil ikke komme til å lide av selvtilfredshet på grunn av det. Vi respekterer alltid motstanderen og det samme gjelder i morgen," sier franskmannen.

Liverpool har ikke vunnet en eneste hjemmekamp i ligaen siden de slo West Ham i november og står nå med fem strake uavgjorte på Anfield. På de siste syv kampene på eget gress har det blitt seks uavgjorte og et tap. Den svake hjemmeformen er årsaken til at de røde ikke er med og kjemper om ligagullet denne sesongen.

"Jeg synes vi har vært litt uheldige og kanskje manglet litt selvtillit enkelt ganger. Forhåpentligvis kan vi endre på den statistikken denne helgen," tillegger Houllier.

Som nevnt i formiddagsnyhetene skriver engelske aviser i dag at Houllier har Fulhams høyreback Steve Finnan på sin handleliste til sommeren, men Houllier avviser dette.

"Jeg har sett rapportene. Nylig ble jeg også linket til Fernandes, til Boumsong, til Mexes og til Cisse. Jeg forventer spekulasjoner hver uke. Jeg kan avkrefte dette. Jeg er fornøyd med den spillerstallen jeg har og konsentrerer meg om resten av denne sesongen. Vi skal forsøke vårt beste på å komme oss til Champions League. Dette er ikke tidspunktet for å se fram i mot neste sesong. Jeg forbereder meg ikke til det ennå, fordi vi fremdeles har mye jobb som skal gjøres denne sesongen," kommenterer Houllier.

FIFA har bestemt seg for å utsette U20-VM i De Forente Arabiske Emirater på ubestemt tid grunnet Irak-krisen og frykten for krig i området. Mesterskapet skulle ha vært arrangert i tidsrommet 25.mars-16.april. Michael Foley-Sheridan og Darren Potter var allerede tatt ut i den irske troppen som skulle reise til mesterskapet. Engelskmennene hadde foreløpig ikke tatt ut sin tropp, men John Welsh lå meget godt an til å komme med. Jon Otsemobor var nok også et av navnene U20-landslagstrener Les Reed vurderte.