Houllier: -Vi er i rute

Houllier om sesongforberedelse. Emile og Vladi har ingenting å bevise. Hamann tror spillerstallen er god nok for ligagull. Hamann kvitt ankelskaden. Rick Parry ser mot Amerika. To treningskamper i Danmark.

Houllier fornøyd så langt
De røde returnerte fra et ukelangt opphold i Fjerne Østen i går og Houllier er fornøyd med sesongforberedelsene så langt, spesielt var seirene i Fjerne Østen viktig for moralen. "Når du tar i betraktning hvor langt vi reiste og arbeidsmengden vi la ned i den ekstreme varmen, så tror jeg vi gjorde det veldig bra i de to kampene. Vi presterte godt i de to kampene, bedre enn da vi var Fjerne Østen i 2001. Fotballmessig gjorde guttene det også bra. Vi scorte ni mål og slapp inn bare et. De tre ungguttene vi hadde med - Anthony Le Tallec, Florent Sinama-Pongolle og Zak Whitbread gjorde det svært godt. Vi trenger å konsentrere oss om formen nå. Enkelte spillere ser ut til å være i bedre form enn andre, men det skjer alltid i begynnelsen av en ny sesong. Spissene ser ut til å være tilbake i form med Michael, Emile og Milan med noen scoringer hver hittil. Vi trenger å terpe mer på kampformen og vi trenger å jobbe mer med det taktiske aspektet i vårt spill, men vi er på vei," uttaler Houllier

Heskey og Smicer har ingenting å bevise
Både Emile Heskey og Vladimir Smicer nettet tre mål hver på de to kampene i Thailand og Hong Kong, og i følge manageren har spillerne ingenting å bevise. Begge vil spille en viktig rolle i lagets jakt på titler kommende sesong. "Emile og Vladi har ingenting å bevise, fordi vi vet hva de er verdt for oss og det er derfor de er Liverpool-spillere. Jeg tror de er de første til å innrømme at deres forrige sesong ikke var tilfredstillende og det var frustrerende for dem, for oss og for supporterne. Men nå ser de ut til å være skadefrie og jeg håper at de kan fortsette å prestere slik de har gjort under pre-season," avslutter Houllier.

Hamann med tro på ligagull
Dietmar Hamann mener Gerard Houllier nå har en god nok spillerstall til å ta hjem ligagullet. "Å vinne ligaen har vært målsetningen de siste sesongene, men vi har ikke klart det. Men jeg har inntrykk av at mannskapet vi har nå er det beste vi har hatt så lenge jeg har vært i klubben, og jeg tror det skal være godt nok til å vinne ligaen. Vi hadde en god sjanse til å vinne Premier League for to år siden da vi endte på andre plass med 80 poeng. Jeg tror vi var litt uheldige det året. Forrige sesong var ikke god på mange måter, men troppen er bedre og vi alle ønsker å rette på det denne gang, og jeg tror vi har et godt håp om å vinne ligaen. Troppen vi har rettferdiggjør det." Tyskeren legger til at fraværet av deltagelse i Champions League kan hjelpe dem å til å ende på toppen av tabellen. "Det er skuffende å ikke være i Champions League, men det kan hjelpe oss i målsetningen om å vinne ligaen.  Det kan være en fordel å ikke møte så sterk motstand i begynnelsen av UEFA-cupen."

Hamann kvitt skadeproblemene
Didi var ute med en ankelskade mens de røde gikk 11 kamper i ligaen uten å vinne. Men etter en operasjon ved sesongslutt ser det ut til at 29-åringen kan finne tilbake til formen til sesongstart 17.august. "Alt går bra etter operasjonen. Der ser ikke ut til å være noe problem. Jeg hvilte i seks uker etterpå. Jeg har møtt kirurgen igjen og han var fornøyd med hvordan det hadde gått. Han tror at problemet er løst," uttaler Hamann.

Pre-season i USA og Danmark
Rick Parry bekrefter at de nå planlegger å reise til Nord-Amerika for å utvikle sitt varemerke ytterligere etter at turen til Fjerne Østen ble en stor suksess. Både Manchester United og Celtic har spilt for fulle tribuner i statene sist uke, og med den USA-baserte draktleverandøren Reebok med på kjøpet vil det ligge til rette for en tur dit i løpet av de neste to årene. "Neste år er det Europamesterskap, noe vi må ta hensyn til, men uten tvil ser vi etter å få gjort noe i Nord-Amerika i forholdsvis nær framtid. Jeg kan ikke slå fast om det blir neste år eller året deretter, men det blir sikkert snart," forteller Parry. Samtidig har Liverpool i den siste avtalen med Carlsberg avtalt to kamper i Danmark. Så blir det ikke USA neste år, så bør Skandinavia være et naturlig reisemål. Rick Parry avslører også at man nå har planer om å åpne supporterbutikker i Fjerne Østen: "Det er et langtidsprosjekt og bare noe vi vil gjøre i samarbeid med Reebok. Det er ikke noe vi ville gjort på egenhånd."