Houllier: -Vi må være mer effektive

Gérard Houllier sier Liverpool må ta bedre vare på sjansene. Mike Marsh håper på UEFA-cup suksess for gamleklubben.

Houllier vet at dersom man skal få noe ut av denne sesongen, må man begynne å omgjøre sjansene til scoringer. Man henger fortsatt med i to cuper og har ennå mulighet til å kvalifisere seg til neste sesongs Champions League, men effektiviteten foran mål må bli bedre dersom sesongen ikke skal falle i grus. Houllier insisterer på at man fortsatt ville vært med i FA-cupen og vært nærmere ligatoppen dersom man hadde tatt vare på sjansene sine. Han tror imidlertid at det nå vil snu for Liverpool og at man vil få en spennende avslutning på sesongen.

"I de fleste av kampene denne sesongen har vi spilt god fotball, men vi har hatt problemer med å finne veien til nettmaskene. Vi var veldig skuffet over tapet for Crystal Palace, men det er slik som skjer i fotball. Vi hadde nok sjanser til å vinne den kampen to ganger. Kritikken har vært fortjent på grunnlag av de svake resultatene, men jeg synes kritikken av spillet vårt har vært urettferdig ettersom vi til tider har spilt meget god fotball. De som har sett oss spille vet at vi har skapt nok sjanser i de fleste kampene. Hadde vi bare vunnet tre av kampen som har endt uavgjort, ville situasjonen vært helt annerledes, og kritikken av meg selv og laget ville ikke vært like kraftig. Det er små marginer i fotball, og vi håper at vi skal klare å score flere mål i andre del av sesongen."

Mike Marsh, en av heltene da Liverpool slo ut Auxerre av UEFA-cupen 1991, håper dagens Liverpool-lag vil gjøre det bedre enn det Liverpool-laget han selv var del av: "Dagens lag kan helt klart mye bedre enn hva de har vist denne sesongen. De har en av de beste spillerstallene i England og burde helt klart vært nærmere toppen enn hva som er tilfellet. Jeg tror de vil være fornøyde med 0-0 i Frankrike, for så å kunne avgjøre det selv på Anfield om en uke. De fleste kampene vinnes på midtbanen, og jeg er derfor glad for at Steven Gerrard er tilbake på laget. Liverpool med og uten Stevie er to vidt forskjellige ting. Han er en nøkkelmann for laget - en fantastisk spiller som har alt. Han er stor, han kan løpe uendelig, han kan skyte og han kan takle. Jeg tror Liverpool har en mye større sjanse til å vinne med ham på laget." Marsh, 33, har vært Liverpool-supporter siden guttedagene, og spiller nå for Accrington Stanley etter opphold i Galatasaray, Coventry, Southend, Kidderminster og Southport.