Hyypiä skuffet over å bli vraket som kaptein

Hyypiä om degraderingen. Ingen unnskyldninger fra Gerrard. Houllier mener skadene koster Liverpool dyrt. Michael Owen om skaden. Traore på vei bort? Brentford-spiller linket.

Hyypiä skuffet over degraderingen

 

Sami Hyypiä skal ha uttalt at han var skuffet over å bli degradert til vise-kaptein i Liverpool. Det er nettstedet til Sky Sports som skriver dette i dag, og uttalelsene stammer fra et intervju som finnen har gjort med media i hjemlandet. Hyypiä skal ha bekreftet at han var misfornøyd med avgjørelsen som ble tatt, men at han respekterer Houlliers avgjørelse.

 

”Det ligger ingen dramatikk i kapteinsbyttet. Jeg sier ingenting på det som skjedde. Manageren synes dette var best, og det respekterer jeg”, skal Hyypiä ha sagt til den finske avisen Itta-Sanomat.

 

”Selvsagt er jeg skuffet over avgjørelsen, men på den andre siden kan jeg nå konsentrere meg helt og fullt om mitt eget spill. Å være kaptein i engelsk klubbfotball er ikke en enkel oppgave, fordi det krever veldig mye av deg både på og utenfor banen”, sier Hyypiä.

 

Hyypiä insisterer på at kapteinsbyttet ikke vil ha noen videre innvirkning på hans Liverpool-karriere, og han tror at Steven Gerrard vil bli en enda bedre spiller som en følge av tilliten han nå blir vist.

 

”Jeg forblir den samme gutten, med eller uten kapteinsbindet. Jeg tror imidlertid at Steven Gerrard vil heve seg på grunn av ansvaret han nå får. Han er en ung og talentfull engelsk landslagsspiller, med en stor fremtid foran seg. Han er en kjernekar, både på og utenfor banen”, forteller finnen.

 

Eks-kapteinen er skuffet over hvordan sesongen har utviklet seg så langt, og mener at fansen langt fra har sett det beste hverken av Sami Hyypiä eller laget som helhet hittil i år.

 

”Jeg er ikke fornøyd med de første månedene av sesongen. Vi må spille bedre enn det her, og det er jeg sikker på at vi kommer til å gjøre også. Dersom kapteinsbyttet viser seg å bidra til det, er det en god avgjørelse av manager-teamet. Jeg vil komme over det å ha blitt vraket som kaptein, og jeg føler meg slett ikke som en annenrangs spiller etter det som har skjedd”, avslutter finnen.

 

Gerrard: Vi var ikke gode nok

 

Kaptein Steven Gerrard hadde en enkel forklaring på Liverpools fjerde ligatap for sesongen, mot Portsmouth i går:

 

”Vi var ikke gode nok. Det er så enkelt som det. Portsmouth var det beste laget de første 60 minuttene, og vant alt som var av andreballer”, slår han fast.

 

Liverpool-kapteinen la seg dermed flat overfor kritikerne, etter at Patrik Berger senket Liverpool med sin tidlige scoring.

 

”Kanskje kunne vi fått en utligning mot slutten om vi hadde vært heldige og dyktige nok. Vi hadde noen sjanser, men kampen sett under ett fikk vi som fortjent”, slår han fast.

 

Houllier: Skadene koster oss dyrt

 

Manager Gerard Houllier slår fast at de mange skadene Liverpool sliter med for tiden, ser ut til å koste klubben dyrt.

 

”Vi ser ut til å slite mer med å få spillet til å fungere når vi mangler visse spillere. Jeg ønsker ikke å bruke dette som en unnskyldning, men mer som en forklaring. Vi manglet praktisk talt halve laget i går”, sier Houllier til Liverpools offisielle nettsted i dag.

 

”Vi manglet spillere som Michael Owen, Dietmar Hamann, Danny Murphy, Jamie Carragher, Milan Baros, Bruno Cheyrou og Salif Diao, og flere av dem ville ha spilt i går om de var tilgjengelige. Jeg er smertelig klar over at vi har tapt tre ligakamper på rad nå, men supporterne vet at med litt hell kunne vi vunnet dem alle. Vi må bare fortsette å ha tro på det vi holder på med”, legger han til.

 

Owen om skaden

 

Michael Owen har i dag uttalt seg om skaden som satte han utenfor Englands kamp mot Tyrkia, samt Liverpools to siste kamper mot Olimpija Ljubljana og Portsmouth. Han avslører blant annet at han aldri hadde noen som helst sjanse til å bli klar til noen av dem, men mener nå at come-backet etter leggskaden nærmer seg med raske skritt.

 

”Det var skuffende å miste en så stor kamp som den i Istanbul. Når du spiller på dette nivået er det slike kamper du lever og ånder for. Jeg hadde ingen som helst mulighet til å bli klar til den kampen. Da jeg dro for å møte Englands-troppen hadde jeg et visst håp, men det håpet måtte jeg fort slå fra meg. Jeg hadde fortsatt sterke smerter, så jeg trengte mer behandling”, forteller han.

 

Owen og manager Houllier håper nå at spilleren skal være klar til møtet med Leeds til helgen, men fortsatt lever man i uvisse omkring akkurat det.

 

 

Traore til Marseille?

Nettstedet Ananova antyder i dag at Djimi Traore kan være på vei til Marseille, og at Liverpool er ute etter Brentford-forsvareren Ibrahima Sonko som erstatter for franskmannen. Sonko er en 22 år gammel senegaleser som har gjort stor suksess for London-klubben denne sesongen. Hvor mye man skal legge i disse ryktene, er imidlertid uvisst.