Liverpool avgjør sent i dag også?

De helrøde scorer nesten halvparten av sine mål den siste halvtimen. Statistikk foran WBA-Liverpool. Houllier håper at Michael Owen kan bli lengst mulig.

Mange sene scoringer

Dagens kamper for lagene som er involvert i fighten om å få plass nr.3 og 4 i Premier League er West Bromwich-Liverpool, Chelsea-Fulham og Sunderland-Newcastle.  Liverpool har vunnet seks av sine siste syv ligakamper, og er i ferd med å gjennomføre nok en god sesongavslutning.  I 2000/01 vant de seks av de siste syv kampene, og forrige sesong ble det tre poeng på ni av de siste ti forsøkene.  Skulle Hyypiä & Co ta en ny seier på The Hawthorns i ettermiddag er det også sannsynlig at man vil avgjøre mot slutten av de 90 spilte minuttene.  Av de 84 målene man har scoret i kamper som har vart i 90 minutter denne sesongen (ikke ekstraomganger) er 21 blitt besørget mellom 61-75 minutter, mens 20 er blitt nettet det siste kvarteret.  Nesten halvparten av målene er altså gjort i den siste halvtimen.  Tallene viser også at 55 mål er scoret i 2.omgang, mens 29 er kommet før pause.

Statistikk foran WBA-Liverpool

I de 62 siste kampene i Premier League hvor Liverpool har scoret først, har man ikke tapt.  Det betyr igjen november 2000, mot Tottenham.  Owen og hans lagkamerater har ikke scoret flere enn tre mål i noen ligakamp denne sesongen, og hvis det står slik etter sesongen er det første gang det har skjedd siden 1919/20.

Andre tall foran WBA-Liverpool:

+ Det siste møtet lagene i mellom på The Hawthorns var i 1986, da Liverpool vant 2-1 etter scoringer av Kenny Dalglish og Ian Rush.

+ Resultatet over kom i en periode hvor Liverpool vant syv kamper på rad, og vant ligaen med seier på Stamford Bridge i siste kamp.

+ Dersom Michael Owen scorer to ligamål til har han oppnådd 100 fulltreffere i Premier League.  Han vil da bli den 10. spilleren som når et tresifret antall scoringer.  Jimmy Floyd Hasselbaink hos Chelsea kjemper om det samme.  Han står med 97.

+ West Bromwich har bare vunnet to av sine siste 19 ligakamper.

+ De har ikke vunnet hjemme siden 30.november, da Danny Dichio scoret kampens eneste mål mot Middlesbrough.

+ På de ni siste hjemmekampene har man tatt to poeng.

+ WBA har sluppet inn mål i de siste 12 ligakampene.

Snart ny kontrakt for Michael Owen?

Kontrakten til Michael Owen løper ut i 2005, og Liverpool vil ønske å knytte sin toppscorer til en forlenget avtale så fort som mulig.  Klubben vil ikke ha råd verken sportslig eller økonomisk til å ikke binde opp sin mest profilerte spiller.  Gérard Houllier legger da heller ikke skjul på at dette vil ha topp prioritet framover:  ”Styret vet hva jeg synes om Michael.  Han er en stjerne, en talsmann for oss.  Samtaler vil bli gjort når det passer seg slik.  Jeg og klubben ønsker at han skal være hos oss så lenge som mulig.  Han er ikke bare en spesiell spiller, han har vokst seg til å bli en spesiell mann.”