Liverpools vil ha irsk duo?

Flere engelske aviser skriver at høyreback Steve Finnan er aktuell for Anfield, og at Damien Duff fortsatt er et transfermål. Channel 5 vant TV-kamp. LFC nr.9 i Europa.

The Guardian og andre engelske aviser hevder i dag at Liverpool skal være klare med et bud på Fulhams irske høyreback Steve Finnan.  £4M skal være en aktuell pris mot en klubb som sliter med økonomien.  Med store spørsmålstegn knyttet til fremtiden til Markus Babbel, og spillere som Xavier, Wright og Heggem ute av bildet er det ikke ulogisk at de røde har en offensiv høyreback høyt oppe på handleblokka.

Et par av de samme avisene påstår også at Liverpool igjen vil komme med et bud på Damien Duff.  Blackburn forlangte etter det vi erfarer £15M for venstrevingen i sommer, mens de røde da bare var villig til å skrive ut en sjekk på £12M.  Det som er klart er at Gérard Houllier er på jakt etter en venstre flankespiller, men om han greier å kapre Duff på sitt andre forsøk er langt mer usikkert.

Vi skrev tidligere at BBC hadde sikret seg rettighetene til begge kampene mot Celtic, noe kanalen øyensynlig må ha trodd selv også siden de allerede hadde tatt det med i sin programoversikt!  Nå viser det seg imidlertid at Channel 5, eller bare Five som de nå heter, har sikret seg kampen på Celtic Park ved å legge £1M på bordet.  Et uvanlig stort beløp for en enkeltstående kamp.  Av denne potten vil Liverpool få £400.000.

Nok en bra sesong i Europa har gjort at Liverpool har klatret opp på 9.plass på UEFAs rankingsystem.  Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Bayern Munchen, Valencia, Arsenal, Lazio og Deportivo er de som ligger foran på lista.  Av disse lagene er det kun Barca som synes å ikke kvalifisere seg for neste års Champions League, selv om katalanerne selvfølgelig har en mulighet til å komme med gjennom å vinne årets turnering.  Da kan de uansett komme til å skyve ut Valencia eller Deportivo.  Nå skal selvfølgelig også Liverpool måtte slite meget hardt for å avansere til den 4.plassen i ligaen som gir kvalifisering til mesterligaen, men skulle det lykkes ligger man altså pr. i dag bra an til å bli blant de åtte toppseedede lagene i neste års turnering.