Mager ”TV-vår”?

Mye tyder på at Liverpool vil bli vist lite på skjermen under sesongavslutningen. Oversikt over hva som blir sendt, og ikke sendt, under resten av 2002/03.

De som følger de røde fra Anfield har hatt lite å klage på tidligere denne sesongen når det gjelder dekning av Liverpool.  Pool har vært jevnlig på skjermen både i liga og cup.  Derfor kan avslutningen av 2002/03 komme som et lite sjokk.  Deltakelse i UEFA-Cup, samt at man ikke kjemper helt i toppen av Premier League, kan nemlig bidra til at man sjelden får seg Michael Owen & Co på skandinaviske skjermer i vår.

En oversikt over de gjenstående ligakampene:

16/3 – Tottenham (b) – Kampen er flyttet til søndag p.g.a. spill i UEFA-Cupen, og Sky/Canal+ har plukket ut sine kamper.  Vil i beste fall bare bli sendt på en rimelig perifer kanal.

23/3 – Leeds (h) – Sendes direkte på Canal+, og Sky Box Office.

5/4 – Manchester United (b) – Sendes direkte på Canal+, og Sky Sports.

12/4 – Fulham (h) – Dersom Liverpool går videre til semifinalen i UEFA-Cupen vil kampen bli flyttet til søndag, samme dag som semifinalene i FA-Cupen spilles.  Trolig en bra mulighet for sending dersom det er lørdagskamp, mens det motsatte er tilfellet ved flytting.

19/4 - Everton (b) – Normalt en god kandidat som lørdagskamp på Canal+, men konkurrerer med kamper som Manchester U – Blackburn og Middlesbrough – Arsenal.

21/4 – Charlton (h) – Chelsea – Everton er kampen som Sky har plukket ut kl 16.00 på 2.påskedag, og følgelig blir sendt på Canal+.  Et lite håp om at det kan bli en Zap-kamp kanskje?

26/4 – West Bromwich (b) – Kan bli flyttet til søndag p.g.a. UEFA-Cupen, og da er Tottenham-Manchester U plukket ut som kamp kl 17.00.  Det vil ikke være aktuelt at Liverpool blir sendt kl 15.00 på søndager framover, da klubben har brukt opp sin ”kvote” av betalingskamper på Sky, slik at kampen på The Hawthorns ikke blir sendt dersom det blir søndagskamp.

3/5 – Manchester C (h) – Ingenting er avgjort, men Sky har kun fem kamper igjen å sette opp, og et Liverpool som forhåpentligvis kjemper om en plass til CL mot et Manchester City midt på tabellen er kanskje ikke av det meste attraktive?  Kan likevel bli plukket ut som lørdagskamp på Canal+.

11/5 – Chelsea (b) – Hvor mye denne kampen betyr for sluttstillingen i ligaen, og om det fortsatt er kamp om ligagullet, vil trolig være helt avgjørende hvorvidt denne kampen sendes eller ikke.

UEFA-Cup

BBC har rettighetene til alle Liverpools hjemmekamper i denne turneringen, mens Five (tidligere Channel 5) gjerne har vist mest vilje til å sikre seg klubbens bortekamper.  For øvrig har det vært en nokså lunken interesse til å overføre disse kampene, selv om motstanderen og hvilket land denne kommer fra gjerne har en viktig betydning i så måte.

13/3 – Celtic (b) – Five sender kampen direkte, noe også satelittkanalen TVDanmark1 (må ikke forveksles med rikskanalen DR1) gjør.

20/3 – Celtic (h) – BBC viser altså live fra Anfield.  Usikkert hvilke andre kanaler som henger seg på.