Mellomfornøyd Houllier forklarer om Otsemobor og Sinama-Pongolle

Manageren mente at 1.omgangen mot Man City ikke var god nok, men at spillerne ga respons etter pause. Otsemobor likevel ikke skadet. Hvorfor Sinama-Pongolle ikke startet.

Feil av Diouf og Heskey

Gérard Houllier hadde blandede følelser etter at hans lag spilte 2-2 på City of Manchester Stadium.  Å gi fra seg seieren på overtid av overtiden var et slag i ansiktet for alle røde, men samtidig var man blitt rundspilt i perioder av 1.omgang:  - Jeg var ikke fornøyd med hva vi presterte i første omgang siden vi aldri kom i gang.  De dominerte i første omgang og vi var heldige som bare lå under 0-1 ved pause.  Det som ble prestert i første omgang var ikke godt nok.  Hvis de hadde vært mer kliniske ville kampen allerede ha vært avgjort.

- Jeg kunne ha byttet ut hele laget ved pause, men jeg spurte om en respons og fikk det.  Da vi ledet 2-1 skulle vi ha drept kampen, men El-Hadji Diouf misset en stor sjanse han skulle ha scoret på.  Emile hadde så sjansen til å holde på ballen nede ved linja men var ikke taktisk nok.  Han mistet ballen, og de scoret.

Taktikk å bytte ut Otsemobor

På overføringen til Liverpools egen nettside ble det sagt at Jon Otsemobor ble byttet ut etter 27 minutter med en ankelskade.  Det viser seg å ikke medføre riktighet.  Gérard Houllier byttet ut unggutten etter en snau halvtime hvor de rødes forsvar var blitt kjørt rundt med:  - Det var et taktisk bytte siden jeg ønsket Stephane ute på banen.  De hadde mye plass ute på sin venstreside i først omgang og vi slet.  Jeg hadde ønsket at unge Otsemobor hadde vist noe mer offensivt enn hva han gjorde.  Det ville ha vært ideelt for oss å hatt Steve Finnan tilgjengelig siden dette var en type kamp hvor han hadde trives, hvor en både måtte forsvare seg og samtidig kunne gå framover.

Sinema-Pongolle var utslitt

Det var mange som ristet på hodet da man så lagoppstillingen til Liverpool, og hvor Florent Sinama-Pongolle var satt ut av startoppstillingen til fordel for Emile Heskey.  Dette var forklaringen til Gérard Houllier:  - Florent var utslitt etter kampen mot Bolton og slet med krampe.  Dette er en læreprosess for ham og vi må beskytte ham fordi han er en ung gutt.  Han gjorde det godt da han kom inn og skapte en sjanse hvor Diouf skulle ha scoret.