Nærmere CL-spill

De røde er nå kun tre poeng unna 4.plassen. Gerard Houllier svært fornøyd etter kampen. Manageren ønsker å signere en ny kontrakt til sommeren.

Gårsdagens 2-0-seier betyr at Liverpool gikk forbi Charlton og opp på en 6.plass i Premier League, og de ligger nå kun tre poeng bak Everton som innehar den svært viktige 4.plassen som gir kvalifisering til Champions League. Michael Owen og El Hadji Diouf ble kampens store profiler. Begge gjorde hvert sitt mål og sto for hver sin målgivende pasning. St. Michael ser endelig ut til å ha funnet tilbake til scoringsformen igjen. Han står nå bokført med fire scoringer på de fire siste kampene.

Og det var en svært så fornøyd manager som møtte pressen etter kampen: "For det første har vi slått et meget godt lag. Vi visste at de ville bli vanskelige å håndtere siden de har så mange gode individuelle spillere. De gjør det bra mot topplagene. Vi visste vi måtte slå et godt lag og jeg forventet en slik prestasjon.  Vi var disiplinerte og mentalt sterke. Lagorganiseringen var bra. Det har vært så mange kamper denne sesongen hvor vi har spilt langt bedre, utspilt motstanderen og dominert kampen, men likevel kun fått enten et poeng eller ingenting ut av det. I dag ønsket jeg at vi skulle være mentalt sterke, fokuserte og bestemte. Vi begrenset deres avslutninger til skudd fra utenfor 16-meteren. Jeg er fornøyd siden vi har slått et godt lag. Det har vært godt arbeid av oss og dette var en viktig seier."

Gerard Houllier fikk også spørsmål om hvorfor spillerne ikke paraderte med Worthington Cup-pokalen foran Anfield-publikummet før kampen. "Det er ikke det riktige tidspunktet for å gjøre det og jeg liker ikke å gjøre slikt før en kamp. Det er forstyrrende for spillerne og de må være fokuserte og bestemte foran kampen. Det gir også en fordel til motstanderen fordi man må fokusere på kampen," svarte franskmannen. Men han la til at pokalen skal vises for publikum før sesongslutt.

Sjefen er såpass fornøyd med tingenes tilstand på Anfield at han ønsker å signere en ny kontrakt, slik at han kan få fullført fremtidsdrømmen sin for klubben. Han håper at han en gang i fremtiden kan bringe både Premier League og Champions League-trofeet til Merseyside. "Dersom en ny kontrakt blir tilbudt meg i sommer, vil jeg selvfølgelig signere den. Laget er ungt og jeg liker den atmosfæren som eksisterer her. Vi har en visjon som deles av både styret og aksjeholderne. Den visjonen går lenger enn de neste to sesongene. Min helsesituasjon er ikke noe samtaleemne. Jeg føler bedre enn jeg noen gang har gjort. Jeg har aldri følt bedre. Samarbeidsklimaet her er svært bra, og jeg ønsker å forbli her," uttaler Houllier. Den nåværende kontrakten til Gerard Houllier utløper i 2005, noe han selv bekrefter.