Owen: - Best om 5 år!

Michael tror det vil gå flere år før han når sitt ypperste som spiller. Hyypiä har tro på Traore. Larrson eller Sutton? Slik spiller Celtic.

Michael Owen har scoret i de fire siste kampene, og selv om han har hatt et par ”tørkeperioder” denne sesongen har han totalt nettet 20 ganger for Liverpool så langt i 2002/03.  Noen vil hevde at stadige hamstring problemer gjør at angriperen ikke har like rå fart som tidligere, men 23-åringen mener selv at han har mye å gå på som spiller:  ”Jeg vil anta at jeg nå vet ti ganger mer om det å være en angriper enn da jeg begynte å spille for Liverpool.  Jeg tror ikke jeg vil nå toppen før om en fem eller seks år.

”Da jeg var 18 gjorde jeg meg bemerket med fart og entusiasme.  Jeg spilte uten frykt, og jeg tenkte ikke engang på hvem jeg spilte mot.

”Motstanderne begynte imidlertid snart å presse meg over mot min dårligere venstreside, og de trakk tilbake slik at jeg ikke kunne utnytte hurtigheten min.  Jeg måtte jobbe hardere med mitt svakere ben, mitt hodespill, og det å kunne holde på ballen.  I løpet av 90 minutter har du ballen bare i 40 sekunder slik at det som gjøres må være bra.  Fotball er 90% mentalt, og det er det som skiller ut de aller beste.”

Sami Hyypiä tror at unge Djimi Traore vil ta godt vare på sin sjanse som erstatter for Stephane Henchoz, før franskmannen vil få en skikkelig test i heksegryta på Celtic Park:  ”Intet lag ønsker å miste en spiller av Stephanes kvalitet, men vi måtte klare oss uten ham også tidligere i sesongen og greide det bra.  Det er opp til oss å tilvenne oss det.

”Djimi Traore har allerede vist at han kan gjøre en god jobb i midtforsvaret.  Det er en posisjon hvor jeg tror han kan utvikle seg til å bli en meget god spiller.”

Hos Celtic er den hurtige høyre vingbacken Didier Agathe uaktuell til begge kampene med en hamstring strekk, og det største spørsmålstegnet vedrørende lagoppstillingen er om manager Martin O’Neill våger å bruke lagets store stjerne Henrik Larsson fra start.  Svensken er nettopp blitt friskmeldt etter å ha vært ute med et brukket kinnben.

Skottene spiller 3-5-2, og vanligvis med denne oppstillingen: Douglas – Mjällby, Balde, Valgaeren – Agathe, Lennon, Lambert, Petrov, Thompson – Hartson, Sutton.

Dersom Henke kommer inn kan det være aktuelt å sette Chris Sutton ned på sentral midtbanen mens bulgarske Stilian Petrov er en kandidat til å ta over for Agathe på høyrekanten.  På motsatt side ligger den tregere Alan Thompson, men som har et venstreben som blir brukt til gode nytte til å fore bl.a. John Hartson på topp.  O’Neill bruker i tradisjonell tre solide stoppere, samt en hardt arbeidende midtbane hvor rutinerte Paul Lambert er det defensive ankeret.  Mye av oppspillet blir dermed gjort fra vingbackene, som slår langt og presist til store angripere, eller alternativt mer i rom til den hurtige Larsson.  Celtic er også meget sterke på dødballer med midtstoppere og spisser som er sterke i lufta, og da i tillegg venstrebenet til Thompson.