Owen: - Vi må skape mer

Michael Owen mener at Liverpools angrepsspill må bli bedre. Michael avviser at han forhandler om ny kontrakt. Henchoz tror at triumfen i Cardiff kan være et springbrett.

I seiersrusen over å ha slått Manchester United på Millennium Stadium er Liverpools spillere edruelige nok til å innse at i en totalt sett skuffende sesong må en nå utvikle seg ytterligere.  Michael Owen slår til lyd for at det er på tide at laget tar ett offensivt skritt framover:  ”Vi behøver å utvikle oss som et lag.  Vi er ikke det ferdige produktet og vi må komme oss videre.

”Vi er veldig gode defensivt, men vi må fortsatt bli bedre for å kunne regne oss blant topplagene.  Vi må utvikle oss offensivt.  Jeg synes vi må skape mye mer.  Det er det vi må satse på nå, å komme til flere sjanser.  Det har vært ganger hvor vi kan gjøre mer som en angrepstyrke, og jeg tror det vil komme.

”Alle ønsker at laget skal utvikle seg.  Vi har tatt et skritt tilbake denne sesongen, men vi har fortsatt tid til å rette på det og komme tilbake til det nivået som vi hadde.  Det vil utvilsomt hjelpe mitt spill dersom vi kan vokse.  Hvis vi kan spille som på søndag, og siden forbedre det. 

”Det har vært vanskelig for oss alle denne sesongen.  Spillerne, fansen, alle som har følt smerten over hva som har skjedd, og det gjelder spesielt manageren.”

Owen avviser rykter om at han er i samtaler med Liverpool om en ny kontrakt på Anfield, og at et nytt forslag til overenskomst ikke ligger på bordet.  Kontrakten til Michael Owen løper ut sommeren 2005.

Stephane Henchoz sier hva alle røde nå håper, at seieren i Worthington Cup kan være det som skal til for at Liverpool får det oppsvinget som skal til for at de kan greie å klatre opp til 4.plass i ligaen.  Det vil i så fall også bety spill i den lukrative mesterligaen neste sesong.  ”Dette er et springbrett.  Det er et press på oss at vi må bli blant de fire beste i Premier League, men vi har ti kamper igjen å spille og det er fortsatt vårt mål.

”Vi har ikke hatt de resultatene vi kunne ønske i ligaen.  Vi er ikke i noen god posisjon, og har mye å ta igjen men det er ikke umulig.  Vi kan bygge videre på søndagens seier.”

Henchoz har tradisjon for å komme med avgjørende ”redninger” på streken i cupfinaler i Cardiff, noe som også var tilfellet da han fikk beinet forsøket fra Paul Scholes over tverrliggeren like før pause:  ”Jeg var på rett plass til rett tid, og det var viktig for laget.  Vi hadde nettopp scoret og behøvde å holde ledelsen til pause.  Det var et vendepunkt.  Hvis vi hadde sluppet inn et mål da ville det ha forandret hele kampen, men det er hva forsvarere er betalt for å gjøre selv om jeg ikke hadde peiling på hvor ballen havnet.  Jeg bare håpet at den ville gå utenfor mål.”