Parallell til 1963/64-sesongen!?

Desillusjonerte røde klamrer seg til håpet om en gjentagelse av 1963/64-sesongen. Nye stoppere linkes. Murphy går for 4.plass. Hamann happy. Kezman til England. Yeovil-spiss suspendert. Levski tror på cupbombe.

En mager trøst?

Det er håp i hengende snøre, sies det, men det spørs om de mange desillusjonerte Liverpool-fans finner noen trøst i akkurat det ordtaket i disse prøvende førjulstider. Skal man imidlertid klinge seg til det miste glimt av håp, kan det være verdt å nevne at sist Liverpool tapte 4 ligakamper på hjemmebane før jul, klarte man faktisk å snu trenden og vinne ligatittelen!

Det skjedde i 1963/64 under Bill Shanklys lederskap. Det var faktisk akkurat 40 år siden i går at Blackburn Rovers påførte Liverpool klubbens fjerde hjemmenderlag den sesongen. Det ble imidlertid også klubbens siste hjemmetap den sesongen. Ni hjemmeseire på rad og rekke fulgte, og det gjorde også ligamesterskapet!

Det er vel lite trolig at historien vil gjenta seg, men det er jo lov å håpe!

Kaptein Steven Gerrard har i alle fall uttalt til søndagspressen at han er desperat etter å se ligatrofèet tilbake på Anfield.

- Som alle Liverpool-fans har jeg en drøm om å vinne ligaen. Det var en av grunnene til at jeg signerte en ny kontrakt med klubben, at jeg trodde at Liverpool kunne vinne ligaen igjen i løpet av de neste 4-5 årene.

Liverpool linkes til forsvarere

Jean-Alain Boumsongs pre-kontrakt med Rangers har satt fart på ryktebørsen i dag. Etter at det ble klart at Auxerre-stopperen glapp for Liverpool, var man ikke sene med å linke nye midtstoppere til klubben. Flere nettsteder har som vi skrev tidligere i dag linket de røde til Nottingham Forests stjerneskudd Michael Dawson. Nå i ettermiddag blir også Tottenhams Anthony Gardner linket til Liverpool.

Gardner, som kom til London-klubben fra Port Vale i januar for snart tre år siden, har vært i utmerket form for Spurs denne sesongen, og er også i ferd med å få innpass i Englands-troppen. På ryktebørsen sies det at Houllier er klar til å bruke £6 mill. pund på stopperen, men vi tviler på at Tottenham vil slippe en av sine beste spillere så langt denne sesongen.

Murphy: Klarer vi ikke 4.plassen svikter vi klubben

Danny Murphy har i dag uttalt til Liverpools offisielle nettsted at han anser det som om spillerne har sviktet klubben sin, om man ikka makter å kvalifisere seg til neste års Champions League. Klarer man ikke minst 4.plass i ligaen denne sesongen, mener midtbanedynamoen at spillerne har latt klubben sin i stikken.

Trass i lørdagens hjemmenederlag for Southampton ligger Liverpool fortsatt bare 3.poeng bak den viktige 4.plassen på tabellen. Og Murphy legger ikke skjul på at dette er noe laget nå bare må klare ut med.

- Det har vært mye prat om kommentarene til formannen rundt dette med Champions League kvalifisering den siste uka. Realistisk sett er vel 4.plass det beste vi kan håpe på denne sesongen, men tro meg, vi ønsker å gjøre det bedre enn det også. Alle spillerne ønsker å være med i Champions League. Alle her i klubben deler den ambisjonen, og klarer vi ikke det har vi latt klubben i stikken. Det er ikke lenge siden vi spilte kvartfinale i den turneringen, og samtidig kjempet vi med Arsenal om tittelen. Vi ønsker å komme tilbake dit, forsikrer Murphy.

Hamann fornøyd i Liverpool

Ettersom Dietmar Hamann ble byttet ut mot Southampton på lørdag, blusset selvfølgelig spekulasjonene om tyskerens fremtid opp igjen i søndagspressen. Ikke minst siden 30-åringens kontrakt med de røde går mot slutten, og forhandlingene om en ny kontrakt ikke har kommet i gang ennå. Hovedpersonen selv har imidlertid i dag gjentatt at han ønsker å bli hos Liverpool så lenge han er ønsket i klubben. Trass i at han stadig blir linket tilbake til Bundesliga, ser Hamann ingen grunn til at han skal se seg om etter nye klubber nå.

- Mye har vært sagt om min fremtid i det siste, men det lar jeg ikke gå inn på meg. Jeg har ett år igjen av kontrakten når denne sesongen er over, og jeg er lykkelig her. Ny kontrakt har ikke vært noe tema ennå, men jeg er bare 30 år gammel og mener jeg kan holde det gående på toppnivå i 4-5 år til. Når jeg legger støvlene på hylla reiser jeg nok tilbake til Tyskland, men inntil da ønsker jeg å spille for en toppklubb, og det er akkurat det jeg gjør nå, sier tyskeren.

Kezman til Premiership

PSV Eindhoven-spissen Mateja Kezman har i dag blitt sitert på at han vil skifte beite og bli Premiership-spiller når transfer-vinduet åpner i januar. Liverpool er en av klubbene som har blitt linket til goalgetteren den siste tiden, men liverpool.no anser vel Djibril Cisse som et mer realistisk target om Liverpool skulle gå for en ny spiss nå.

Kezman er uansett uvillig til å signere ny kontrakt med sin nederlandske klubb, og skal i dag ha blitt sitert på følgende:

- Jeg har bestemt meg for å skifte beite, og nå vil jeg fokusere all min energi på en fremtid med enten Arsenal, Manchester United, Newcastle eller Liverpool.

Enkelte kilder hevder til og med at Liverpool vil forsøke seg med et dobbel-raid mot PSV, og også sikre seg stopperen Kevin Hofland.

Yeovil-spiss ute

I sørvest-England rettes allerede nå fokuset på Yeovils FA-cupmøte med Liverpool. En som imidlertid ikke får gleden av å spille der er Yeovil-spissen Jake Edwards, som må sone suspensjon etter at han ble utvist i 1-0 seieren over Bristol Rovers. Yeovil vurderer å appellere mot det røde kortet som Edwards fikk for å hevne seg på en Rovers-spiller, men etter alle solemerker må spilleren sone de sedvanlige tre kamper.

Levski tror de kan overraske

En annen klubb som har begynt å rette fokus mot møtet med de røde lenge før tiden er Levski Sofia. Bulgarerne var henrykt over å trekke en klubb av Liverpools kaliber, og tror nå de kan overraske engelskmennene. Blant annet nevner de Liverpools harde vinterprogram som en av faktorene til at dette kan gå deres vei.

- Vi visste vi ville møte tøff motstand, og Liverpool har et flott rykte i Europa. Tanken på å kunne slå dem gir oss både ambisjoner og selvtillit. Liverpools hektiske kamp-program i februar gir oss en fordel før vi spiller første kampen. De har 6 kamper på en måned før de møter oss, og det håper vi kan gjøre det lettere for oss. Vi vil være langt mer motivert for dette enn våre motstandere, uttaler Levski-trener Georgi Vasilev skråsikkert, og legger til at han er sikker på at hans spillere vil yte maks i begge oppgjørene.