Potter i førstelagstroppen

Darren Potter har avansert til Melwood. Kewell mest spennende det siste tiåret. Mange nye læregutter. Hvor du kan se Køln v Liverpool.

18-årige Potter avanserer

Zak Whitbread var den eneste av klubbens 19-åringer sist sesong som fikk ny kontrakt, og dermed ble flyttet opp sammen med førstelagstroppen på Melwood.  Zak ble imidlertid ikke den eneste fra Liverpools U-19 lag som ble forfremmet.  Litt overraskende har nemlig Gérard Houllier valgt å gi Darren Potter en mulighet til å trene fast på anlegget i West Derby.  Potter er født 21.12.1984, og har gjennom flere år spilt for irske representasjonslag.  Den høyreiste sentrale midtbanespilleren har også hatt en fin utvikling, men dette betyr altså at han for eksempel har passert kapteinen David Raven(bildet) og fått tillit før det yngre skotske stortalentet Robbie Foy.  Selv om Potter spiller for Irland er han født og oppvokst i Liverpool.

Darren har fått tildelt nummer 34, og er med førstelaget på treningsleiren i Sveits for øyeblikket.  Trener John Owens for U-19 er godt fornøyd med at enda en av hans gutter har fått sjansen blant de store stjernene:  - Dette er utmerkede nyheter, både for spilleren, akademiet og klubben.  Noen vil si at forfremmelsen til Darren vil svekke vårt U-19 lag, men det er ikke det som akademiet dreier seg om.  Vårt mål er alltid at spillere skal kunne klatre lengst mulig opp på stigen, og så fort som overhodet mulig.  Det vil være en stor oppmuntring for alle de som er på ungdomsakademiet å se at en tidligere lagkamerat har fått tilliten ved å komme til Melwood.

 

Kewell det mest interessant kjøpet

I en avstemning på Liverpools offisielle hjemmeside har Harry Kewell fått 59,6% av stemmene på spørsmålet om hvem som er det mest spennede kjøpet siden man sist vant ligaen i 1990.  De nærmeste på lista var Litmanen 10,3, Collymore 6,6, Anelka 5,3, Hamann 4,3 og Diouf 3,3.  Den tidligere ”7’eren” Paul Walsh karakteriserer Kewell som en ”major signing” og at det ikke vil gå lenge før han blir en favoritt på The Kop.  Walsie legger også spesielt vekt på at spilleren selv valgte Liverpool i konkurranse med klubber som Manchester United og Arsenal.

 

Juniorene starter 23.august

Liverpool har skrevet kontrakt med 14 nye læregutter på klubbens ungdomsakademiet foran denne sesongen.  Til sammenligning var antallet seks nye unggutter i forkant av 2002/03.  Det bør bidra til at U-19 og ikke minst U-17 lagene blir mer homogene og stabile enn hva tilfellet var i fjor.  Unggutta starter sine sesongforberedelser for alvor førstkommende mandag, selv om man også har holdt regelmessige treninger i Kirkby gjennom sommeren.  U-19 reiser nesten umiddelbart til en turnering i Australia, mens U-17 skal spille oppvarmingskamper i England.  Seriespillet for juniorlagene starter 23.august. 

 

Liverpool i Oslo, Kristiansand og Fredrikstad

Vi har så langt fått bekreftet at følgende puber sender Køln v Liverpool direkte på den engelske kanalen Five i morgen (20.15):  Bohemen i Oslo, Uptown Sportsbar i Kristiansand (dørene åpner 17.00), og Elias bar i Rolvsøy ved Fredrikstad.  Kontakt oss gjerne hvis dere vet om flere steder, og vi legger det ut på morgendagens nyheter:  [email protected]