Rekord-ringen sluttes for Michael Owen?

St.Michael kan sette rekord i antall E-Cup mål mot Celtic, på banen hvor han startet sin scoringsrekke. Houllier glad han ikke er britisk i kveld. Chris Sutton tvilsom med skade.

Det var spilt seks minutter på Celtic Park da 17-årige Michael Owen satte inn ledermålet i UEFA-Cup kampen mot de grønne og hvite vertene 16.september 1997.  Fem og et halvt år senere og den samme angriperen er en av de mest omtalte spillerne i verden, og han har bl.a. scoret  20 ganger for Liverpool i Europa.  Det er tangering av Ian Rush som den mestscorende for de helrøde.  15 av disse 20 nettkjenningene har faktisk kommet på fremmed gress, og hva hadde vel vært bedre enn å sikre seg rekorden alene på den stadion hvor det hele begynte?  Hvis St. Michael skulle komme på scoringslista i kveld vil det dessuten være i den femte kampen på rad hvor han kommer i målprotokollen.

Hele Storbritannia har et enormt fokus mot kampen mellom de to mest suksessrike klubbene på hver side av grensen i E-Cupene.  Dette er en noe langt mer enn en vanlig kvartfinale i UEFA-Cupen, og til begge kampene kunne det vært solgt det tilgjengelige antall billetter flere ganger.  Gérard Houllier skjønner hva det dreier seg om, men tror at det kan være like greit at han er en manager fra Frankrike før heksegryta begynner å putre kl 21.05:  ”Kanskje er det en fordel at jeg ikke er britisk foran en slik kamp, men spillerne vil oppveie det.  Spillerne har vann i munnen når de tenker på dette, og det er vanlig foran en slik kamp.  De kan nesten ikke vente.

”Noen ganger er det bra for en manager å ikke bli for engasjert.  Det tok meg en stund å forstå nøyaktig hva kampene mot Manchester United faktisk betød for Liverpool, og det er det samme nå.  Som manager kan jeg forberede meg til kampen med mål om å vinne den, uten andre distraksjoner.”

I likhet med Owen har også Houllier en meget sterk statistikk ute i Europa.  Under hans ledelse har Liverpool bare tapt tre av 22 bortekamper, og av de 36 målene man har scoret har Michael besørget 13 av dem.

Houllier sier at han benyttet Michael Owen som ensom spiss i siste kampen mot Bolton fordi at han visste at laget ville være slitent, og at man kun tenkte på å vinne kampen.  Underforstått at man ikke la noe vekt på å underholde.  Det vil neppe være høyeste prioritet i kveld heller, hvor Emile Heskey kan være aktuell for en startplass igjen etter å ha kunne trene siden mandag.  Milan Baros er nok supporternes favoritt som partner til Owen lengst fremme, og kanskje vil Liverpool overraske ved å satse noe mer offensivt mot et lag som spiller 3-5-2?  De fleste tips vil nok likevel gå mot en klassisk bortekamp i Europa, hvor Liverpool vil prøve å dempe entusiasmen til motspillere og hjemmefans, og tålmodig vente på den åpningene som vil måtte komme.

Det er også angrepsrekka som har de største spørsmålstegnene ved motstander Celtic.  Henrik Larsson er friskmeldt, men ute av kamptrening etter sitt kjevebrudd.  Samtidig sies det at Chris Sutton sliter med en lyskestrekk og er tvilsom foran ”The Battle of Britain”.  Manager Martin O’Neill kan dermed føle seg presset til å bruke en litt rusten Henke.