Roux med store ord om LFC

Auxerre videre i den franske cupen. Djibril Cissé suspendert. Auxerre-manager: - LFC tilhører en annen verden. U19 forverret sjansene til play-off.

Auxerre, torsdagens motstander i UEFA-cupen, beseiret i går Bourg Péronnas (spiller på nivå fire i Frankrike) med 3-1 borte i den franske cupen etter scoringer av Benjani, Lachuer og Mathis.  I den franske toppdivisjonen ligger Auxerre på en 4.plass, fem poeng bak lederlaget Marseille med en kamp mindre spilt. På de 12 siste kampene i Ligue 1 har de vunnet seks, spilt fire uavgjort og tapt to og har en målscore på 11-6.  Den franske landslagspissen Djibril Cissé, som ønsker å forlate klubben til fordel for spill i Premier League fra sommeren av, er for øvrig suspendert i torsdagens møte med Liverpool på Abbé Deschamps på grunn av tre gule kort.

Den legendariske Auxerre-manageren Guy Roux mener at Liverpool FC er i en annen verden enn Auxerre når det er snakk om evner. Roux og Houllier har vært venner i over 30 år og var sammen på rehabilitering etter at begge hadde hjerteproblemer i 2001. Og de har stor respekt for hverandre. "Liverpool er i en annen verden enn oss," insisterer Guy Roux, og fortsetter "Og på mange måter burde vi ikke vært på samme bane. Gerard er som en halvbror for meg, og derfor blir jeg såret når jeg hører at han blir kritisert. Jeg vet at de har vist svak form siden november, men folk må huske at da Houllier tok over var laget midt på tabellen, på stedet hvil. Nå er de utfordrere takket være hans kloke ledelse, men også investeringen i fremtiden med akademiet. Folk sier han har gjenoppbygget klubben, men jeg er uenig. Jeg mener han har bygget et nytt Liverpool - et for i dag og et for fremtiden. Hvordan kan man tenke på Liverpool som noe annet en verdensklasse? Når Michael Owen er i form, er han ustoppelig. Han er lik Cissé, bare mindre og derfor vanskeligere å få kontroll på. Liverpool er et enestående lag med britisk ånd og fransk viten, så de vil bli svært vanskelige å beseire."

Han var også manager for Auxerre da lagene sist møttes for 11 år siden. Liverpool hadde tapt 0-2 i første oppgjør, men sikret avansement med en imponerende 3-0-seier på Anfield, der Mark Walters gjorde sin beste kamp i den røde trøya. Fra den kvelden sier Roux: " Tacklingene ble satt inn fra høyre, sentralt og fra venstre, men dommeren var svak og kampen ble et mareritt, som vi tapte 0-3. Det var ingen hyggelig opplevelse, men jeg kan i det minste si at Liverpool ikke spiller slik fotball lenger."

 

U19 spilte som kjent 0-0 hjemme mot Huddersfield. Manchester City tok over tabellteten i gruppe A med 1-0-seier borte mot Leeds etter at Nottingham Forest fikk sin kamp utsatt. Også Manchester United vant sin kamp. Det betyr at Liverpool forverret sine muligheter til en play-off plass. Manchester City har 37 poeng på 19 kamper mot de rødes 33 poeng på 20 kamper. Det skal totalt spilles 28 kamper.