Sen avgang for Diouf

Houllier vil trosse Senegal og beholde El-Hadji en ekstra uke. Kewell den eneste som blir klar til jul? Belgisk keeper linket til Anfield. Henry med støtte fra Liverpools manager.

El-Hadji reiser 11.januar

Det afrikanske mesterskapet starter 24.januar, og flere land forlanger å ha deres spillere tilgjengelig tre uker før sluttspillet begynner.  Gérard Houllier sier imidlertid at El-Hadji Diouf ikke vil reise før etter kampen mot Aston Villa:  - Vi har en kamp 10.januar, og Diouf vil være her inntil da.  Det vil jeg fortelle ham.  Han vil fortsatt ha god tid til å forberede seg sammen med troppen til Senegal.

Salif Diao vil også være med til Tunisia, men midtbanespilleren er for tiden skadet og vil neppe være aktuell for noen av Liverpools kamper uansett før han reiser til det afrikanske kontinent.

 

 

Harry håper på julespill

Flere mente at Liverpools avslysning mot Wolverhampton bare var av det gode siden de røde nå vil få muligheten til å friskmelde flere av sine førstelagsspillere innen man møter bunnlaget, i en kamp som tidligst vil bli spilt i midten av januar.  Frem til juleprogrammet er det imidlertid lite som tyder på at skadelista skal bli vesentlig redusert.  Harry Kewell er det beste, og sannsynligvis også det eneste, håpet i forhold til neste kamp mot Bolton.  Australieren ble gitt en sjanse til lørdagens kamp mot Molineux, og selv om ankelen ikke ble friskmeldt i tide bør det være gode sjanser for at han er på plass 2.juledag.  Stephane Henchoz er frisk igjen, og sveitseren vil få noen gode økter før juleprogrammet hvor man møter Bolton og Manchester City i løpet av tre dager.  Av de andre på behandlingsbenken må en imidlertid trolig se mot 2004 før de kan vurderes som kampklare igjen.  Steve Finnan kan ha en liten sjanse, men signalene tyder i øyeblikket på at romjula er noen få dager for tidlig.  Michael Owen, Jamie Carragher og Milan Baros vil ikke bli spilleklare før i januar.

 

18-åring skal prøvespille

Ifølge Sky skal Logan Bailly komme til Melwood i to dager for å prøvespille.  Bailly er en 18-årig keeper som for tiden er lånt ut av sveitsiske Genk til deres farmerklubb Heusden-Zolder.  Ryktene svirrer om at det kan være aktuelt å selge Jerzy Dudek under transfervinduet, men Houllier har svart på det med å si at det ville være galskap å selge noen rutinerte spillere med de skadeproblemene man har for øyeblikket.  En ny utenlandsk tenåring vil neppe forandre på den situasjonen.

 

Houllier mener Henry er Europas beste

Zenedine Zidane ble nylig kåret til ”World Player of the Year”, med Thierrry Henry på den neste plassen.  Fortsatt gjenstår imidlertid den prestisjefylte ”Ballon D’Or”, som er Årets Spiller i Europa.  Gérard Houllier mener at av hans landsmenn er det Henry som fortjener nettopp den tittelen mest:  - Henry er allsidig og er en spiller i verdensklasse.  Samtidig som han scorer mål selv kan han skape mål for andre.  Hans antall mål, men først og fremst hans antall målgivende pasninger, er meget imponerende.