Stevie G forfølges ikke av FA

Dommeren så Gerrards tofottackling på Newcastles Nolberto Solano og kan dermed ikke straffes i ettertid. Tre av fire Liverpool-spillere fortsatt med i U20-VM der de første 1/8-finalene spilles i dag.

Det var mange røde som fryktet at det engelske fotballforbundet (FA) skulle forfølge og se på videopptak fra en tofotstackling av Steven Gerrard på Nolberto Solano i lørdagens kamp på St. James’ Park. Nå opplyser imidlertid FA i en pressemelding at så ikke vil skje. FA har nemlig mottatt bekreftelse fra dommer Graham Poll om at han så hendelsen da den inntraff. Saken er dermed avsluttet i og med at FA ikke kan forfølge hendelser dommeren har sett. Hadde saken blitt forfulgt og spilleren funnet skyldig ville det i så fall betydd tre kampers suspensjon.

 

Trio klar for 1/8-finaler

I dag begynner åttendedelsfinalene i U20-VM. For John Welsh og England ble det exit etter gruppespillet da de spilte 0-0 mot Colombia fredag. Engelskmennene maktet ikke å score et eneste mål i løpet av turneringen. Liverpools tre andre representanter er derimot fremdeles med. Irland med Darren Potter og Michael Foley-Sheridan slo Mexico 2-0 og vant dermed sin gruppa med syv poeng på tre kamper. Skåret i gleden var at Potter fikk marsjordre sammen med en mexicaner etter et internt oppgjør rundt midtstreken et minutt før pause. Det betyr at Potter må stå over åttendedelsfinalen mot Colombia i morgen kl.18.00. Det åpner imidlertid for at Foley-Sheridan spiller fra start slik han gjorde mot Mexico. Også USA og Zak Whitbread ble gruppevinnere etter 2-0-seier mot Sør-Korea. I kveld møter amerikanerne Elfenbenkysten, et oppgjør som sendes direkte på DSF fra kl. 18.00.