Storaksjon før kampen

LFC og politiet antar at det sirkulerer hundrevis av falske billetter til torsdagens kampen, og legger opp til storaksjon før avspark.

Merseyside Police kommer til å legge en jernring rundt Anfield før avspark mot Celtic. Operasjonen blir betegnet som den største noensinne på Merseyside. Både Liverpool Football Club og politiet regner med at det florerer av falske billetter på svartebørsen. For første gang i historien vil man derfor ha ytre sjekkpunkter inn til banen, slik at kun dem med gyldig billett slipper inn til portene. 500 politifolk vil delta i den aksjonen. Avgjørelsen har blitt tatt i samarbeid med skotsk politi, som også kommer til å være med på å koordinere det hele. Celtic har kun fått 2,700 billetter til oppgjøret. Det er ventet at tusenvis av skotter kommer til å reise billettløse ned til Liverpool i morgen. I UEFA-Cupen er arrangøren kun forpliktet til å gi fra seg 5% av kapasiteten til bortefansen. Politiet oppfordrer samtlige til å møte opp i god tid før avspark, klokken 21:05.

 

Det er i dag nøyaktig et år siden Houllier var tilbake som manager etter sykdommen sin. Liverpool spilte viktig hjemmekamp mot AS Roma, og vant med nok mål til å gå videre i Champions League i fjor. Managerens gjeninntreden betydde både for spillere og fans. Gérard håper fansen vil være med å gjøre også morgendagens kamp til ”a special occasion”.

Liverpool har aldri blitt slått ut av et lag fra Skottland i E-Cup sammenheng. Dette er sjette gang de møter lag ”north of the border” – og alltid har de røde hatt fordel av hjemmebane i siste kamp. Sist gang det skjedde var nettopp mot Celtic. I 1997-98 gikk Liverpool videre på bortemål etter å ha spilt 2-2 borte og 0-0 hjemme. Forhåpentligvis blir den statistikken forlenget i morgen!