Tåler Houllier en ny smell?

Spørsmålet mange stiller seg i forkant av dagens kamp i Wolverhampton er om Liverpool-manager Gerard Houllier får sparken om Liverpool skulle tape. Ince med forsonende ord. Vignal tilbake søndag?

Gerard Houllier vet at et tap i Wolverhampton i dag kan få alvorlige følger for hans managerkarriere på Anfield. Dette så imidlertid ikke ut til å plage franskmannen nevneverdig på gårsdagens pressekonferanse, der han tilsynelatende går til verket med en positiv innstilling. Han uttalte blant annet at et par gode resultater ville ta my av presset bort fra han selv og spillergruppen.

 

- Vi er fullt klar over at denne kampen mot Wolves har blitt en stor, stor kamp for oss. Vi kan ikke se annerledes på det slik situasjonen er. Jeg skjønner hvordan disse tingene fungerer, sa han, med klar adresse til all kritikken han har blitt til del etter de skuffende resultatene i det siste.

 

- Det er slik denne bransjen fungerer, noen dårlige resultater og du kommer under press. Jeg er fullt klar over dette. Men jeg har en avslappet holdning til dette, fordi jeg vet at uansett hvem som legger press på oss, så er det folkene som leder klubben og spillerne som er viktige i denne sammenhengen, og de er klar over at vi for tiden spiller uten våre beste spillere.

 

Uten at det spesifikt ble sagt, virker det nå som at Houllier innser at dårlige resultater i julen kan bety slutten på hans tid som manager i Liverpool FC.

 

- Vi tapte verdifulle poeng mot Southampton forrige helg, og vi er dermed på 9.plass istedet for 4.plass. Fansen er i sin fulle rett til å være frustrerte. Men vinner vi et par kamper vil stemningen fort snu seg. Vi trenger gode resultater i julen. Det vil bidra til at vi får arbeidsro. I din streben etter suksess vil du alltid møte slike tøffe perioder som manager. Ingen kommer unna dem, avsluttet en filosofisk Houllier.

 

Houllier takker fansen

 

Til Liverpools offisielle nettsted i dag forteller Houllier for øvrig at all støtten han har fått fra flere hold i denne vanskelige perioden, virkelig har varmet hans hjerte.

 

- Jeg har tro på at de gode tidene vil komme tilbake for klubben. Jeg har fått mye støtte i fra mange hold i det siste. Folk forteller meg at jeg ikke må miste motet, og være sterk. Jeg har fått flere støttebrev i denne perioden enn noen gang i min Liverpool-karriere. Men nå er det spillerne som trenger supporternes støtte mot Wolves i dag, mens jeg som manager er avhengig av styrets og spillernes støtte. Vi vil komme igjennom dette, fordi vi har sterke personligheter i klubben, sier han.

 

Ince med sympati for Liverpool

 

En av de første som ble vist exit-døren på Anfield under Gerard Houllier var Paul Ince. I dag får han sjansen til å hevne seg på franskmannen for dette, når de røde møter hans nåværende klubb. Men Wolves-spilleren forteller overraskende nok at han fortsatt har sympatier for Liverpool, og at han håper at klubben kan få orden på sine resultater igjen – men selvfølgelig først etter dagens kamp.

 

Ince legger imidlertid ikke skjul på at han er skuffet over å bli kastet på dør av Houllier, men insisterer likevel på at han ikke er bitter på Liverpool-manageren.

 

- Jeg liker ikke hevn. Jeg kommer til å ta Houllier i handa om jeg får sjansen. Det vil ikke være bra for han om Liverpool taper mot oss, og det er han nok fullt klar over. Men jeg håper virkelig at et eventuelt tap for oss ikke forsegler hans skjebne hos Liverpool. Jeg har fortsatt sterke følelser for klubben, og jeg skulle ønske de lå bedre an enn de gjør nå, avslutter Ince.

 

Vignal tilbake søndag?

 

Ifølge nettstedet til Sky Sports vil Gregory Vignal avslutte sin låneperiode hos Rennes med umiddelbar virkning, og returnere til Merseyside allerede i morgen, søndag. Vi har ikke lykkes med å få verifisert om opplysningene til Sky Sports stemmer.

 

Finaledatoer

 

Det engelske fotballforbundet har offentliggjort at neste års FA-cupfinale vil bli spilt lørdag 21.mai 2005, en uke etter Premiership-avslutningen. Neste års FA Community Shield vil gå av stabelen søndag 8.august 2004. Årets FA-cupfinale går for øvrig av stabelen lørdag 22.mai.

 

Reyes-rykter

 

Chelsea, Arsenal og Liverpool blir for tiden linket til Sevilla-stjernen Jose Antonio Reyes. Vi har imidlertid liten tro på at Liverpool per dato er villig til å bla opp £20 mill pund for vingen, slik Sevilla krever.