Traore klar for førstelaget -men ikke reservene

Djimi Traore er beredt til vikarjobben for skadede Henchoz. Sterkt reservelag mot Aston Villa. Owen nr.8 på toppscorerlista. BBC sender begge kampene mot Celtic.

De fleste regner med at Djimi Traore blir valget som midtstoppermakker til Sami Hyypiä, når Stephane Henchoz blir satt utenfor minst en måned etter operasjon.  Den unge franskmannen har allerede startet 33 kamper denne sesongen, og selv om han har hatt sine kritikere for sin innsats på venstrebacken blir han generelt regnet som en lovende mann å ha i det sentrale forsvaret.  Selv har han i alle fall troen på at han kan gjøre en skikkelig jobb:  ”Manageren vet at han kan stole på meg, og han vet at jeg alltid vil gi hundre prosent for laget.

”Jeg har spilt både midtstopper og venstreback denne sesongen, og jeg føler at jeg har gjort en god jobb.  Hvis jeg nå for en ny sjanse skal jeg gjøre alt jeg kan for å spille bra.  Sami og Stephane er forsvarere av toppklasse og jeg vet at det vil bli vanskelig å sjalte ut noen av dem hvis de er spilleklare, men du vet aldri hva som er rundt hjørnet i fotball og når din neste mulighet kommer.”

Andre mulige kandidater kan være Igor Biscan og Markus Babbel, som trolig danner midtstopperparet når reservene i kveld spiller mot lederlaget Aston Villa.  Biscan har fått stadig bedre kritikk etter at han ble flyttet ned fra midtbanen til det sentrale forsvaret i de fleste reservelagskampene.  Babbel har slitt med å komme tilbake etter sin sykdom, og det taler heller ikke til sin fordel at han snart står overfor en tre kampers karantene som følge av utvisning for reservene.  Veldig ubekreftede rapporter i Tyskland sier at Markus nå har fått tillatelse av Liverpool til å forlate klubben dersom han ønsker det til sommeren.

For øvrig kan Hugh McAuley stille med et bra lag i Chester.  Ved siden av Biscan og Babbel er også rutinerte folk som Arphexad, Diao, Cheyrou og Smicer på plass.  Unge talenter som Warnock, Welsh og Mellor håper også å gjøre et godt inntrykk i håp om å presse seg inn i førstelagstroppen.

Liverpools reservelag mot Aston Villa:  Pegguy Arphexad, Jon Otsemobor, Igor Biscan, Markus Babbel, Stephen Warnock; Darren Potter, Salif Diao, John Welsh, Bruno Cheyrou; Vladimir Smicer, Neil Mellor.

Med tre scoringer på de tre siste kampene har Michael Owen avansert til 8.plass blant tidenes toppscorere i Liverpool.  Michael har nå totalt 130 mål i den helrøde drakta, og de som nå er foran ham på lista er Harry Chambers (151), Robbie Fowler (171) og Kenny Dalglish (172).

BBC vil vise både borte og hjemmekampen til Liverpool i møtet med Celtic i UEFA-Cupens kvartfinale.  Hvilke andre TV-kanaler som overfører ”The Battle of Britain” har det foreløpig ikke kommet noen opplysninger om.