U19 slo United!

Liverpools juniorlag vant toppkampen mot United etter et mål fra kloss holdt av Gillespie. Dermed lukter de røde fortsatt på topplasseringen!

Denne kampen var på forhånd en ”vinn eller forsvinn” for U19 i kampen om ligatittelen. Som lag nummer fire på tabellen, bak United, Forest og City, måtte de vinne med bare få kamper igjen å spille før sesongslutt. Alle tre lagene foran på tabellen hadde dessuten kamper til gode.

Liverpools utgangspunkt preget også en kamp som lenge var fattig på sjanser, men hvor hjemmelag kom med en sterk sluttspurt og sikret seg alle poengene. 1. omgangen var lenge en relativ tam affære hvor Liverpool førte den første halvtimen, mens United tok over det siste kvarteret. Gjestene tok med seg dette initiativet over i andre omgangen, men etter to gode bytter bestemte John Owens elever det meste den siste halvtimen. Dawes og Massie ble byttet ut til fordel for Butler og Smyth da timen var spilt. Det var to positive innhopp og hjalp Liverpool til å feste et ordentlig grep om kampen. Bulter gikk inn på venstre og Peers ble flyttet over på høyre. Det var et trekk som skapte mer fart og trøkk fremover. Det var nettopp Butler som var sentral da Gillespie scoret vinnermålet. Innbytteren kom  seg frem i fin posisjon på kanten og fikk lagt inn til en god og sterk Gillespie på kanten av 5-meteren. Spissen kommer foran stopperen og flikker ballen forbi keeper på direkten. Ballen går inn ved høyre stolperot, og vinner kampen for oss drøyt 20 minutter før slutt.

Verken Raven, Foy eller Whitbread spilte dagens kamp. Såvidt vi vet ble den sterke tiroen hvilt.

 


LAGOPPSTILLING:

 

Harrison

 

Vaughan Flynn NcNulty Nicholas

 

Dawes Potter Wright Peers

 

Gillespie Massie

 
Bytter:
Butler for Dawes '59
Smyth for Massie '59
 
Ikke brukt:
McGrath
Raven
Willis (k)
 
Mål:
Gillespie (68)
 
 

SPILLERBØRS

 

Harrison (6)

Lite å gjøre på en dag hvor mye av spillet foregikk på midtbanen. Nesten ingen avslutninger å jobbe med, men var våken og rutinert på dødballer.

 

Vaughan (6)

Lite spill på hans side og dermed lite involvert i de viktigste siutasjonene. En kamp på det jevne av høyrebacken.

 

Flynn (6)

Bra i luften og solid spill det meste av kampen. Fikk litt problemer når United av og til satte fart på ballen langs bakken.

 

McNulty (6)

Sikringsventilen bakover. Jobbet med både rutine og pondus og var sjef bakerst. God adresse på fremspillene i dag.

 

Nicholas (6)

Konsentrerte seg mye om det defensive og gjorde en grei kamp. Bra fysikk og flink til å lese situasjonene.

 

Dawes (6)

Jobbet hardt, men kom sjeldent noe særlig fremover på kanten.

 

Wright (6)

Leverer en solid kamp og gjør det tradisjonelle grovarbeidet. Dekker store flater.

 

Potter (7)

Den mest synbare på midten, uten helt å ta frem storspillet. Men glimter til med fine forseringer og gode gjennomspill, og klarer å løfte seg når det trengs.

 

Peers (8)

Aktiv og god gjennom hele kampen. Flyttet over fra venstre til høyre i andre omgang og kommer mer til sin rett når han får gå mer gjennom midten. God kamp av den tekniske midtbanespilleren.

 

Gillespie (7)

Vår beste spiss i dag og markerer seg med en fin scoring i en viktig kamp.

 

Massie (5)

Ny kamp av ”big dunc” hvor han sliter med å gjøre seg bemerket. Sliter med å markere seg når Liverpool ikke dominerer stort. Har verken fart eller styrke til å gjøre mye på egen hånd.

 

Butler (7)

Et positivt innhopp på venstre flanke. Er med på å skape mer fart og driv i innspurten. La også opp til målet.

 

Smyth (7)

Gir United forsvaret mer å tenke på når han kommer inn en halvtime før slutt. Spiller med stor entusiasme. I ettertid burde han kanskje har startet kampen.