Unggutter kjemper om benkplass?

Le Tallec og Sinama-Pongolle imponerte igjen. Fortsatt behandling for Smicer. Kapteinen sier Liverpool må lære av forrige sesong. Diarra tilfreds med utlån.

18-åringene gode mot Fleetwood

Liverpool nedsablet som ventet amatørene fra Fleetwood Town i går, uten å behøve å legge inn det øverste giret.  Et toppet reservelag gjorde det imidlertid til en solid treningsøkt, selv om seieren burde vært langt større enn 6-1 dersom man hadde vært skarpere foran mål.  Ifølge Liverpools egen hjemmeside var Anthony Le Tallec banens beste, og den franske 18-åringen fortsetter å imponere i den røde trøya.  Kompisen Florent Sinama-Pongolle var også fremtredene, selv om den kvikke spissen burde ha kommet på scoringslista.  Begge spillerne vil håpe på en benkplass mot Chelsea til søndag.  Gérard Houllier har tidligere trukket tilbake noe av sin uttalelse om at neste sesong er et år med reservelagsfotball for de to franske talentene, og at de kan være klar for en innsats på førstelaget før man egentlig beregnet.  Pr. i dag ligger nok Le Tallec et lite hestehode foran i mulighetene til en plass i troppen.

 

Smicer rekker ikke Chelsea?

Vladimir Smicer får fortsatt behandling for den kneskaden han pådro seg mot Galatasaray i begynnelsen av måneden.  Tiden er dermed i ferd med å renne ut for tsjekkeren med tanke på en startplass mot Chelsea.  Vladi har hatt en meget bra pre-season, og dette er et nytt tilbakeslag for den uheldige tsjekkeren.  Andre kandidater som El-Hadji Diouf og Bruno Cheyrou gjorde sine saker bra mot Fleetwood, og styrket sine aksjer.  Salif Diao fikk i tillegg 90 minutter mot amatørene, og sikret seg dermed trolig en plass på benken.

 

Sami gleder seg til ligastart

Sami Hyypiä sier fire dager før ligapremieren at forventningene som alltid er høye på Anfield.  Den finske kapteinen har tro på at de røde står foran en god sesong og at mulighetene til å bli ligamester absolutt er tilstede:  -Det gikk ikke som planlagt sist sesong, men det må vi nå lære av.  Selvfølgelig tror jeg at vi kan bli ligamestere, ellers ville det ikke være noe poeng for meg å være her.  Jeg har tro på at vi kan gjøre det bra.  Det er flere klubber som har kapasitet til å bli mestere, men forhåpentligvis kan det bli oss denne sesongen.

 

-Jeg ser fram til at alvoret starter igjen.  Folk bør ikke legge for mye vekt på resultatene fra pre-season, det er først og fremst en del av våre forberedelser til hva som skjer 17.august.  Når sesongen starter blir treningen lettere og det dreier seg mer om å bli klar igjen til neste kamp.  Det er noe jeg ser fram til, og selv om jeg alltid blir nervøs foran kamper gleder jeg meg til at Chelsea står på andre siden av midtstreken.

 

Diarra fortsetter sin utvikling i Bastia

Alou Diarra er lånt ut til fransk fotball for andre året på rad, nå hos Bastia.  22-åringen trives imidlertid med å fortsette sin fotballutdanning i hjemlandet, selv om hovedmålet helt klart er å spille for Liverpool:  -Jeg fortsetter på min lille sti.  I Bastia vil jeg spille mer enn hva jeg ville ha gjort i Liverpool.  Du må være realistisk å si, hvordan skulle jeg få min sjanse sammen med alle de landslagsspillerne som er i Liverpool?

 

-Gerhard Houllier er virkelig fornøyd med min nye klubb.  Selvsalgt håper jeg å kunne slå igjennom for de røde en dag, men jeg har fortsatt tid.  Bastia er ikke et steg tilbake, det er heller et nytt kapittel i min karriere, og for meg et skritt fremover.