When Harry met Parry - pressekonferanse på Anfield i dag

Liverpool har tillyst en pressekonferanse på Anfield kl. 12.30 i dag, der klubben vil presentere sine nye spillere før førstelagstroppen setter kursen mot treningsleir i Sveits i ettermiddag.

Det er tillyst pressekonferanse på Anfield kl. 12.30 i dag, og det er da ventet at Liverpools nye spillere, Harry Kewell, Steve Finnan, Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle, vil bli presentert før førstelagstroppen senere på dagen flyr til Sveits og klubbens årlige treningsleir der.

Den høyest profilerte og mest omtale av Liverpool-overgangene så langt i sommer er utvilsomt den til Harry Kewell. Liverpool FC har gjort det helt klart at de hele tiden hadde tillatelse fra Leeds til å snakke med spilleren, og klubben avviser alle anklager om urent spill i forbindelse med overgangen.

Kewell kan fortelle at det var Gerard Houlliers overtalelsesevner som var den avgjørende faktoren for hans bestemmelse om å bytte Leeds’ hvite trøye med Liverpools røde. Houllier er i følge Kewell i en annen liga enn andre managere han har erfaring med. Kewell insisterte også i går på at det faktum at Liverpool ikke er med i Champions League aldri streifet hans tanker under overgangssaken, og at det aldri fikk han til å tvile på å flytte til Merseyside.

"Gerrard Houllier er i en egen liga blant managere. Han er en person som vet hva han snakker om. Han vet hva han vil med denne klubben, og dette vil jeg være en del av", slår Kewell fast.

"At Liverpool ikke er med i Champions League var aldri noen stor sak for meg. Vi kan konsentrere oss om ligaen i stedet. Det er mange her som ønsker å vinne nettopp ligaen, og jeg er en av dem. Misforstå meg rett, det hadde selvfølgelig vært stort å være med i Champioins League også, men jeg håper jeg kan bidra slik at vi kvalifiserer oss til neste år", fortsetter han.

Kewell har virkelig tro på at de røde kan ta hjem ligamesterskapet for første gang på 14 år til våren, og han håper at han kan være med å bidra sterkt til dette.

"Jeg er overbevist om at Liverpool er i stand til å vinne Premiership-tittelen. Jeg har alltid vært en fan av klubben, og jeg har ønsket å spille på Anfield siden jeg var en liten guttunge."

Ord som utvilsomt klinger godt i en hver Liverpool-supporters ører.

"Jeg har snakket med manageren om hvor på banen jeg helst ønsker å spille, men det er selvsagt til syvende og sist hans avgjørelse. Og jeg vil respektere den uansett. Jeg ser virkelig fram til å komme i gang på Anfield, og det blir spesielt å spille med nr. 7 på ryggen."


Liverpool har nemlig fra offisielt hold bekreftet at Kewell vil ta over 7’er trøya fra Vladimir Smicer, som i stedet vil spille med nr. 11 i sesongen som kommer.

"Det var en fin gest fra Smicer å gi opp 7’er trøya. Han måtte ikke gjøre det, for det var ikke noen stor sak for meg. Men da manageren spurte hvilken trøye jeg helst ville spille i, kunne jeg ikke svare annet enn nr. 7, fordi det var trøya jeg bar som guttunge. Jeg vet alt om den historiske betydningen denne trøya har hos Liverpool, og jeg håper at jeg kan vise meg trøya verdig i tiden her", avslutter en åpenhjertig Kewell.

Houllier glad for å ha sikret seg Kewell

Gerard Houllier uttrykte stor lettelse over å sikret seg Harry Kewells tjenester de neste fem årene, etter intens konkurranse om australierens sigantur med storklubber som Arsenal, Barcelona, Chelsea og Manchester United. Han mener nå at han har innfridd sin lovnad om å gjøre et spillerkjøp som får fansen til å sitte "ytterst på setekanten" i den kommende sesongen.

"Dette er et fantastisk kjøp for klubben og dens fans. Jeg er lettet over å ha sluttført en spillerhandel som vil gjøre våre supportere over hele verden hentrykte. Vi har snakket om å bringe inn spillere som ville få fansen til å sitte ytterst på setekantene, og jeg kan ikke tenke meg noen spiller som passer den beskrivelsen bedre enn Harry Kewell", sier en fornøyd Houllier.

"Når du tar i betraktning hvilke andre klubber som var med og konkurrerte om spillerens underskrift, kan vi ikke annet enn karakterisere dette som en stor oppmuntring for klubben foran den nye sesongen. At Harry valgte oss indikerer også at han har troen på det vi driver med, og at vi er istand til å oppnå ting her som kan bidra til å fullføre hans ambisjoner på banen."

"Vi har lagt ned mye hardt arbeid for å sikre oss spilleren. Dette som sagt i intens konkurranse med andre klubber. Jeg vil gi honnør til David Moores, Rick Parry og styret for deres anstrengelser under forhandlingene. Som dem, er jeg henrykt over at at denne overgangssagaen ble en suksess for oss."

Houllier gjør det for øvrig klart at Harry vil fly til Sveits sammen med sine nye lagkamerater utpå ettermiddagen i dag.