- Åtte cupfinaler

- Vi skal spille åttecupfinaler, sier Gérard Houllier. Manageren kritiserer Stephane Henhoz. Milan Baros var frustrert, men er tilbake i slag. USA-tur bekreftet.

- Vi skal gjøre alt for å sikre oss fjerdeplassen og forsøke å skrumpe inn avstanden til våre rivaler. Alle de resterende åtte kampene blir som cupfinaler å regne, og fem av dem skal spilles på Anfield, påpeker Gérard Houllier.

Samtidig frykter sjefen den motstanden som nedrykkstruede lag kan by på.

- Du kunne se det da vi spilte mot Wolverhampton og Leicester – de kjempet for sine liv, sier manageren.

 

- Respektløst

Gérard Houllier har i dag svart på Stephane Henchoz’ sutring over at han ikke spiller fast.

- Det synes jeg er svært skuffende. Dessuten er det respektløst overfor hans lagkamerater, og særlig spilleren som bekler hans posisjon, mener franskmannen.

- Stephane vet godt hvorfor han ikke spiller. Vi har gjort tre ligakamper uten baklengsmål, så han må pent vente på å få sjansen igjen, fastslår Houllier, som sier at han «tror» sjansen vil komme.

 

- Frustrerende

En annen spiller som har opplevd å bli satt ut av laget, men som ikke sutrer så åpenlyst som Henchoz, er Milan Baros. Etter restitusjonen fra beinbruddet, gikk han omtrent rett inn på førstelaget, hvor han gjorde sine saker bra. Men så ble han plutselig satt ut.

- Jeg skjønte det ikke, og det var litt frustrerende fordi jeg følte at jeg hadde spilt godt i forkant, sier Milan Baros, som scoret mål for Tsjekkia i midtuka.

- Når det er sagt, er dette sånt som en bare er nødt til å akseptere, det er managerens avgjørelse, legger han til, på samme måte som Stephane Henchoz sikkert skulle ha gjort.

Det var altså Gérard Houllier som satte Milan Baros ut av laget, en avgjørelse han begrunner sånn:

- Etter å ha returnert strålende, fikk Milan et lite tilbakeslag formmessig. Men nå er han 100 % i slag igjen, mener manageren, som for øvrig forteller at Baros fikk applaus da han returnerte til Melwood etter landslagsmålet.

 

USA-tur

Liverpool har i dag bekreftet det vi kunne melde forleden dag, nemlig at laget reiser til USA i juli/august for å forberede seg foran den neste sesongen. «De røde» skal møte Celtic og Roma i en turnering som også Chelsea, Manchester United, Bayern München og AC Milan deltar i. For mer info: www.championsworld.com.