- Bør bli på Anfield!

Det er rådet fra Jimmy Case til Steven Gerrard. Dietmar Hamann spilleklar til i morgen. Michael Owen vil kopiere «nabogutten».

De siste dagene har flere av Liverpools tidligere storspillere gått ut til forsvar for en eventuell Steven Gerrard-avgjørelse om å forlate Liverpool til fordel for Chelsea. I dag viser Jimmy Case at det ikke er alle som har glemt helt hva klubbfølelse betyr.

- Da jeg var spiller, betydde Liverpool alt. Hvis jeg ikke mistet plassen på laget, og det vil ikke skje med Steven Gerrard, var det ikke aktuelt å vurdere noen annen klubb, husker Case.

- Hvis jeg var i Steven Gerrard sine sko, ville jeg blitt på Anfield i flere år til og gitt den nye manageren en sjanse, råder Case i et intervju med Liverpools hjemmesider.

Den tidligere midtbanekjempen har forståelse for at Liverpool-kapteinen ønsker å vinne ting, men tror det kan skje på Anfield. Dessuten påpeker han at Gerrard har tiden på sin side. Dessuten, sist, men ikke minst, synes han det er latterlig å diskutere om Chelsea er en større klubb enn Liverpool.

- De har jo ikke vunnet noen ting? De har større saldo, ja visst, men Liverpool har flere tilskuere, en stoltere fortid og potensial til en fantastisk framtid, framhever Jimmy Case.

 

Målkåt Michael Owen

Michael Owen har så langt i EM ikke scoret ett eneste mål, og fikk tidligere i dag støtte fra sin klubbkaptein Steven Gerrard. Scoret mål har derimot Wayne Rooney (18) gjort, omtrent slik Owen gjorde da han selv var 18 og debuterte i Verdensmesterskapet 1998. Nå forsikrer spissen at han har klare intensjoner om å kopiere det Wayne Rooney fra naboklubben Everton har gjort.

- Ja, det er han som scorer målene for tiden, men det er bare et tidsspørsmål før jeg gjør det samme, sier Owen.

Han mener at alt er i orden så lenge begge bidrar, men innrømmer at det plager ham ikke å få nettkjenning.

- Fem prosent av meg klarer ikke å glede seg helt over seieren på grunn av at jeg ikke har scoret, forteller den lynkjappe Liverpool-spilleren, som mener han er på rett vei.

- Jeg har bidratt mer og mer på andre måter, så nå gjenstår det bare å score. Forhåpentligvis skjer det mot Portugal, for jeg elsker store kamper, forsikrer Owen. 

 

«Didi» skadefri

Dietmar Hamann stod over søndagens trening for Tyskland, men vil som ventet være klar når de hvitkledde møter Tsjekkia til avgjørende kamp i morgen kveld. Ettersom Nederland er ventet å vinne mot Latvia, må Tyskland sannsynligvis vinne sin kamp for å gå videre. Tsjekkia er, som kjent, klare for kvartfinale allerede. Det sistnevnte vil uansett ikke gjøre jobben lettere for Tyskland, forsikrer Dietmar Hamanns klubbkamerat, Milan Baros.

- Vi tenker ikke på kvartfinalen ennå, og vi har lyst til å vinne denne kampen, slår spissen fast.