- Cissé bør bli en suksess

Auxerre-trener Guy Roux mener Djibril Cisse har kvaliteter til å slå til i Premier League. Frei spyttet på Gerrard. Houllier ønsker ”Rafa” lykke til. Benitez interessert i Quaresma? Vicente blir i Valencia? Angel ikke til salgs.

Djibril Cissé blir offisielt Liverpool-spiller 1.juli, og får trolig første treningsøkt med nye lagkamerater når pre-season treningen starter 12.juli, forutsatt at han er klar av ankelskaden han pådro seg i den franske ligaavslutningen. Auxerre-trener Guy Roux mener angriperen har alle forutsetninger for å gjøre det godt i Premier League.

- Djibril Cissé har alle kvalitetene som trengs for å lykkes i Liverpool. Han er sterk, rask og har et fabelaktig skudd. Djibril har også forbedret sine hodeegenskaper de siste 12 månedene. Han scoret fem nikkmål i Ligue 1 forrige sesong. Han vil bli den perfekte partneren til Owen, og de vil kunne bli en av de beste angrepsduoene i England. Men de trenger noen på midtbanen som kan gi dem baller å jobbe med. Jeg tror det er viktig for Liverpool å ha Gerrard på laget, bak Cissé og Owen. Måten engelske lag forsvarer seg vil passe Djibril. Hvis de forsøker å sette ham offside, så sier han bare farvel til dem og løper forbi. Djibril vil ikke ha problemer med å tilpasse seg. Han snakker noe engelsk, og han har aldri hatt problemer med å være venner med lagkameratene sine. Han kommer til å samarbeide godt med Benitez. Jeg vet at når han var i Valencia, så kikket han på Auxerre-spillere, og han nevnte hvor godt han likte Djibril. Jeg vil ikke si at han er en spiller i verdensklasse ennå, men han er av internasjonal standard. I øyeblikket er han Frankrikes tredje beste spiss, bak David Trezeguet og Thierry Henry. Men jeg synes ikke han skal bli vurdert ved siden av Thierry Henry. Han er ikke lik. Henry er mer teknisk, men Djibril har bedre fysikk. Han var den beste av spissene som spilte i Frankrike. Hadde han ikke blitt suspendert, ville han vært i EM-troppen. Han er bedre enn Louis Saha, som bare er der fordi Djibril ikke er med, presiserer Roux overfor Liverpool Echo.

 

Frei spyttet på Gerrard

Tyske tv-bilder avslører at Alexander Frei spyttet på Steven Gerrard under England-Sveits på torsdag. TV-bildene fra ZDF viser at Frei støter sammen med Stevie G, snur seg og spytter på Liverpool-spilleren. Gerrard snur seg så overrasket rundt, samtidig som han tørker vekk spyttklysen, skriver Reuters.

UEFA ønsker nå å etterforske saken.

– Før vi tar ut en disiplinærtiltale, ønsker UEFA å samle inn ytterligere bevis, inkludert en uttalelse fra de involverte parter.

Italieneren Francesco Totti fikk tre kampers karantene for en tilsvarende episode tidligere i mesterskapet.

 

Houllier ønsker ”Rafa” lykke til

Gerard Houllier benyttet anledningen til å ønske sin arvtager Rafael Benitez lykke til da de tilfeldigvis møttes på flyplassen i Lisboa. Begge hadde vært med det samme flyet og de traff hverandre ved bagasjebåndet.

- Jeg ønsket ham lykke til. Han er en god manager og engelsken hans er bedre enn jeg trodde, uttaler Houllier.

Franskmannen er i Portugal på oppdrag fra UEFA, mens Benitez som kjent skulle til samtaler med sine spillere. Kanskje Benitez også bruker anledningen til å kikke nærmere på aktuelle transferobjekter?

 

Benitez interessert i Quaresma?

Rafael Benitez sies å ha sans for den portugisiske vingspilleren Ricardo Quaresma, som gikk fra Sporting Lisboa til Barcelona i fjor sommer for £4M. 20-åringen spilte 22 kamper for katalanerne i Primera Division sist sesong, men er på kant med trener Frank Rijkaard, og ønsker ikke å fortsette i klubben så lenge nederlenderen sitter i sjefsstolen.

- Dersom Rijkaard går og en annen trener kommer inn, snakker med meg og gir meg selvtillit, vil jeg returnere. Men blir Rijkaard, så vil jeg ikke fortsette. Ikke året etter heller. Rijkaard og jeg forstår hverandre ikke. Hvis Rijkaard sier at jeg ikke kommer til å få spille, så må jeg se meg om etter ny klubb, men går bare dit jeg får spille, uttaler Quaresma.

Portugiseren er for tiden ute med et brukket ben i foten, og var ikke aktuell for Euro 2004. Kontrakten med Barcelona utløper sommeren 2007.

 

Vicente blir i Valencia?

Vi meldte i går at Benitez skal være interessert i å hente Vicente fra sin tidligere klubb Valencia. Kantspilleren er ikke fornøyd med forslaget til ny avtale, men avviser likevel at han har planer om å skifte arbeidsgiver.

- Det eneste jeg ønsker er at Valencia verdsetter meg. Jeg synes ikke de har gjort det, og det er det hele. Jeg bryr meg ikke om hva andre i Valencia tjener, men jeg ønsker bare at de setter pris på hva jeg har gjort. Det første tilbudet deres var latterlig. Ting har forbedret seg siden, men ikke nok til at jeg føler meg verdsatt. Jeg ønsker å bli de tre årene jeg har igjen av kontrakten, og jeg kommer til å gjøre det. Så vil jeg finne meg en annen klubb. Drømmen er å spille for Valencia, og det er bestemt at jeg blir der. Noen veldig viktige klubber har kontaktet min agent Miguel Angel Cermano, men ingen ting kommer til å skje, uttaler Vicente til den spanske sportsavisen Marca. 

 

Angel ikke til salgs

Juan Pablo Angel har vært satt i forbindelse med en overgang til Liverpool, men Aston Villa avviser at spilleren er til salgs selv om han ennå har til gode å signere ny kontrakt.

- Hvis han ikke signerer, så har Angel to år igjen av avtalen og vi er ikke presset til å selge, uttaler Villas Chief Executive Bruce Langham.