- Det kan ”bare” bli ett eller to spillerkjøp

Benitez sier han ikke vet hvor mange nye spillere som kommer inn. Rafa tror Michael Owen signerer. Djibril Cissé kommer for å vinne trofeer.

Manageren avventer spillerkjøp

Rafael Benitez sa på dagens pressekonferanse, hvor Djibril Cissé ble presentert, at det er opp til de øvrige spillerne hvor mange nye spillere han vil ha behov for i Liverpool.  Spanjolen antydet likevel at det vil komme i hvert fall et par forsterkninger før ligastarten:  - For øyeblikket vet jeg ikke hvor mange spillere jeg vil kjøpe.  Det vil avhenge av den troppen vi ha.  Hvis de trener godt og gjør det bra kan det hende at jeg bare vil kjøpe en eller to nye spillere.

- Jeg vet ikke nøyaktig antallet nå.  Jeg har snakket med Rick Parry angående troppen, og jeg har sagt til ham at det ikke er viktig å bruke mye penger.  Det er imidlertid viktig å bruke pengene godt.  Hvis du har et bord med fire ben og alle benene er i god stand, da behøver du ikke et ben til.  Vi får se.

Benitez antydet også at El-Hadji Diouf og Grégory Vignal ikke lenger hadde noen fremtid i klubben:  Jeg har bare snakket med tre spillere angående deres fremtid i klubben.  Det var Babbel, Vignal og Diouf, for øyeblikket vet jeg ikke hva som vil skje med alle dem.

 

Owen en del av super angrepskvartett

Mange undrer seg over hvem som vil danne Liverpools angrep neste sesong, men Benitez understreker at han ønsker å rotere hva han mener er en av de beste angrepskvartetter som finnes.  Han tror nemlig at Michael Owen snart vil underskrive en ny kontrakt:  - Jeg føler at Michael er fornøyd med laget og trives med vår trening.  Jeg er sikker på at han snart vil bestemme seg for å skrive under, og at alle vil være fornøyde.

- Jeg tror ikke det er mange andre klubber som har fire veldig gode angripere.  Vi har Cissé, Owen, Baros og Pongolle her, og de vil alle ønske å spille denne sesongen.  Vi har kjøpt en meget god spiller i Cissé.  Han er veldig rask, han scorer mange mål, og han kan også skape sjanser for andre.  Jeg tror vi nå har den beste angrepsrekka i Premier League.  Hvis vi kan arbeide med forsvaret og midtbanen, da vil vi også kunne bære frukter av hva våre angripere kan yte for laget.

- Jeg vet det vil bli vanskelig å gjøre alle fornøyde, men jeg synes det er et hyggelig problem å ha.  Det kan være vanskelig for en spiller å forstå at en tittel vil bli vunnet ved enden av sesongen og før det må vi arbeide hardt for å samle så mange poeng som vi kan.  I løpet av 38 kamper behøver vi troligvis å spille bra i 30 av dem.  Alle angriperne ønsker å spille, men jeg kan allerede bekrefte at jeg vil rotere på dem og at de vil spille mellom 15 og 20 kamper hver i løpet av en ligasesong.  I Valencia byttet jeg fra kamp til kamp.

Manageren hentyder også at han vil spille med to framme, i motsetning til hva han ofte gjorde i Valencia: - Det kan være at jeg velger ut et spesielt angrepspar til en spesiell kamp.  De vil alle ha en rolle å spille, så lenge de trener hardt og arbeider hardt.

 

Djibril i rødt

Selv om det var manager Benitez og hans uttalelser om kjøp og laget som stjal mest oppmerksomhet på dagens forsinkede pressekonferanse, var likevel hovedgjesten Djibril Cissé.  Liverpools dyreste kjøp gjennom tidene ble for første gang avbildet i den røde trøya, etter at det lenge har vært klart at toppscoreren i fransk liga i to av de tre siste sesongene var på vei til Anfield.  Han har nå flyttet beite, fra Auxerre, for å vinne trofeer med klubben på Merseyside:  - Jeg pleide å se mye på Liverpool når de ble vist på fjernsyn hjemme i Frankrike, og det har alltid vært en drøm for meg å kunne spille i England.  Nå er jeg her og jeg håper å gjøre det så godt som overhodet mulig, og å hjelpe klubben til å vinne trofeer.  Vi har en god spillertropp, en god manager, og vi er utvilsomt i stand til å høste suksess.

- Vi vil behøve mye mental utholdenhet og samhold gjennom sesongen siden vi også vil ha svake perioder.  Holder vi sammen kan vi imidlertid oppnå noe.  Det er andre angripere av topp kvalitet her, og vi ønsker alle det samme.  Michael har spilt i to VM og gjort store ting for klubb og landslag, mens Milan var toppscorer i Euro 2004.  Vi kommer alle til å jobbe hardt for å komme på laget.