- Fornøyd med Benitez

Michael Owen lekker de første opplysningene fra møtet med Rafael Benítez, og sier han er godt fornøyd. Det samme er spisskollega Milan Baros, som vurderte å skifte klubb i sommer.

- Vi ble veldig imponert over hva den nye manageren hadde å si da Steven Gerrard, Jamie Carragher, Sammy Lee og jeg selv møtte ham i Portugal under EM, sier Michael Owen.

- Jeg vet ikke mye om ham som person, innrømmer spissen, - Men jeg har spilt mot laget hans og ble veldig imponert. Velorganisert, vanskelig å bryte ned, men samtidig gode i angrep, sier Owen om Valencia, som han har sett mye på TV i tillegg til å spille mot tre ganger de seneste årene. 24-åringen husker særlig godt en av kampene, på Anfield.

- Ved kampslutt satt vi nedbrutt i garderoben etter knapt å ha vært borti ballen. Spillerne så på hverandre, ristet på hodet og sa at «Denne gjengen er uslåelig!», skildrer Owen.

Spissen kommenterer så vidt også sjansen for at Steven Gerrard går til Chelsea, men sier at han ikke vet hva som skjer.

- Hvis han går, ville det i hvert fall være en katastrofe, det vil svekke laget. Liverpool må gjøre alt for å beholde ham. Hvis det ikke går, må pengene brukes på to til tre spillere i verdensklasse, sier Owen etter å ha antydet at Gerrard er uerstattelig.

Mange er spente på om ansettelsen av Rafael Benítez er nok til å overbevise Michael Owen og Steven Gerrard om å satse videre på Anfield. Etter dagens uttalelse å dømme kan det iallfall virke som at det er tilfellet for førstnevnte.

- Jeg er helt klart veldig fornøyd med valget av manager, særlig hvis han kan skape like mye suksess med Liverpool som han har gjort med Valencia, sier Owen, som fortsatt ikke har forlenget sin kontrakt med «De Røde». Stjernespilleren har heller ikke satt noen tidsfrist for seg selv, annet enn at han vil ha en avklaring før neste sesong sparkes i gang.

- De neste ukene forventer jeg å få forelagt en del tilbud, og så skal jeg sette meg ned og vurdere dem, forteller Owen om det videre forhandlingsforløpet. Og sist, men ikke minst, slår spilleren fast at han overhodet ikke har snakket med noen andre klubber enn Liverpool.

- Ville gå
Snakket med andre klubber har heller ikke Milan Baros gjort, selv om han er linket i øst og vest, senest til Aston Villa i dag. Tsjekkeren innrømmer likevel at han mistrivdes med sin egen situasjon på Anfield forrige sesong.

- Jeg følte ikke at jeg fikk den tilliten jeg fortjente av Gérard Houllier, og det gikk utover både motivasjonen og selvtilliten, påpeker spissen, som sammen med landsmann Vladimir Smicer har vært den klart hardeste offentlige kritikeren av Houllier. Eks-manageren sier for øvrig til The Guardian i dag at han ikke er såret over å ha blitt sparket, samt at han ønsker Liverpool alt det beste i fortsettelsen. Milan Baros på sin side, har kommet med helt andre opplysninger i dag:
- Planen var å forlate Liverpool i sommer, røper spissen.

- Nå som en ny manager har kommet inn, vil jeg likevel bli. Under Rafael Benítez vil alle få blanke ark og få vise hva de er gode for. Forhåpentligvis kan jeg ta med meg formen fra EM inn i den nye sesongen, sier Baros.

 

Smicer-rekord

Nettopp Baros er, sammen med Vladimir Smicer, den eneste gjenværende Liverpool-spilleren i EM. I kveld spiller de to kvartfinalekamp mot Danmark. Tsjekkia har hatt stor suksess så langt i mesterskapet, og finalistene fra 1996 har imponert mange med sitt kreative spill. Liverpools representanter har også nytt personlig suksess med til sammen fire mål dem imellom. For Vladimir Smicers vedkommende førte scoringen samtidig til rekord – i tillegg til Jürgen Klinsmann er han den eneste spilleren gjennom historien som har klart kunststykket å nette i tre EM på rad.

 

Tillit til Kirkland
Med England ute av EM, har man allerede rettet blikket mot VM 2006 i Tyskland, da man som vanlig forventer å vinne. På spørsmål om hvilke spillere Sven Göran «Svennis» Eriksson har tenkt å bruke i fortsettelsen, trekker han blant andre fram Liverpools skadeutseatte keeper Chris Kirkland.