- Harry ba om hjelp

Harry Kewell søkte råd fra manageren for å finne tilbake til gamle taker. Juniorene håper på endelig avansement. Nye TV-kamper med Liverpool.

En forbedret Harry Kewell

Etter en bra start i den røde trøya, var det en skuffende Harry Kewell som Liverpools supportere fikk se under mesteparten av 2004.  Når året nå nærmer seg sin slutt har imidlertid australieren igjen begynt å vise takter som tidligere gjorde ham den en av de mest ettertraktede og spennende spillerne i Premier League.  Rafael Benitez kan fortelle at spilleren selv ba om hjelp til å finne tilbake til sitt rette jeg.

- Jeg har stor tro på Harry Kewell, og han spiller nå bra og viser en fin innstilling.  Han har nå spilt bra i det siste halve dusinet med kamper.  Han nærmer seg å bli en komplett spiller.

- Han kom til meg tidligere i sesongen og spurte ”jeg ønsker å bli bedre, hva må jeg gjøre?”  Etter det har vi jobbet med hans fysiske form, spesielt gjennom min trener Paco Ayesteran og klubbens lege.  Ved slutten av denne treningsperioden har han nå fått vist sin dyktighet og han spiller bedre.  Jeg håper han fortsatt vil bli enda bedre.

- Det er viktig at du kjenner dine spillere.  Jeg kan huske jeg så Harry spille for Leeds mot Manchester United da jeg var manager i Valencia, og hva jeg så da har jeg aldri glemt.  Han var fantastisk mot Jaap Stam den dagen.  Han viste meg da hvilken fantastisk spiller han er.  Denne sesongen har ikke Harry alltid vært i sin beste fysiske form, det gjelder ikke minst etter opphold med landslaget.  Nå er han imidlertid bedre og han får bedre vist sin kapasitet, spesielt i en mot en situasjoner.  Han er også bra inne i feltet med gode pasninger.

 

U18 vil unngå nytt sjokktap

Liverpools juniorlag har de tre siste sesongene blitt slått ut i sin første kamp i den nasjonale juniorcupen.  Tap mot klubber som Gillingham og Barnsley har bidratt til at klubbens undomsarbeid er blitt kritisert.  Nå venter amatørklubben Wealdstone i 3.runde, og trener John Owen vil håpe at man på Anfield ikke går på hva som eventuelt må karakteriserer som en stjernesmell:  - Jeg har sett et par av kampene til Wealdstone og de har et godt organisert og disiplinert lag.  De kan spille god fotball og har fortjent sin rett til å spille mot oss etter å ha vært igjennom fem kamper i denne turneringen.  Da jeg selv spilte for Altrincham var jeg involvert i flere cupsjokk, slik at jeg har god bakgrunn for å fortelle mine spillere at slikt kan skje.  Forskjellene på førstelagene til de to klubbene vil ikke bety noe i denne sammenhengen.  Forhåpentligvis vil muligheten til å spille på Anfield gjøre at spillerne løfter seg.

Liverpools juniorer har vært en del plaget av skader denne sesongen og sentrale Lee Peltier er ute de tre neste månedene med en ryggskade.  Midtstopper Adam Hitchen er også tvilsom etter at han nylig var tilbake fra et lengre opphold.  12 U18-spillere vil danne kjernen i laget, men fem spillere fra det gode U16-mannskapet på akademiet er også tatt ut i troppen.  Kampstart er kl 20.00 på Anfield i kveld.  Vinneren av kampen skal ha hjemmekamp mot Tottenham i neste runde.

 

Burnley-Liverpool på Viasat Sport 1

Liverpools bortekamp mot Burnley i 3.runde av FA-Cupen vil bli vist direkte på Viasat Sport 1, fredag 7.januar kl 20.45.  Canal+ kan bekrefte at bortekampen mot Charlton tirsdag 1.februar blir vist direkte på hovedkanalen, med sendestart kl 20.55.  Svensk Canal+ sender for øvrig bare 2.omgang av den kampen live, p.g.a kollidering med i ishockey kamp.