- Lokalderbyene er favorittkampene mine

Det sier tidligere Everton-supporter Jamie Carragher om morgendagens lokaloppgjør. Xabi Alonso er debutant i merseysidederby, men har spilt baskerderby. Flere ser mesterligafotball.

Oppladningen til morgendagens kamp mot Everton er i full gang. Jamie Carragher, som var Everton-supporter som barn, ser fram til kampen med skrekkblandet fryd.
- Personlig er jeg veldig redd for den hetsen vi får hvis vi taper. Problemet er at vi kan ikke bare dra fra stedet, evertonfansen bor jo i samme by, sier Carra, som selv han en blå kamerat som har for vane å sende ham tekstmeldinger hver gang Everton vinner.
- Vi må prøve å få en slutt på det, sier han. 
Forsvareren forteller videre litt om hvordan det føles å spille på Goodison Park.
- Det er følelsen av å ha absolutt alle imot seg i 90 minutter. Derfor føles det svært spesielt de gangene vi vinner. Derfor er også derbykampene favorittkampene mine i sesongen, forklarer den solide midtstopperen, og røper at han har oppdratt barna sine godt:

- De er selvfølgelig Liverpool-fans, og det vil de være for alltid, avslutter han.

- Som et baskeroppgjør
Xabi Alonso er en av de som sannsynligvis får prøve seg i et merseysidederby for første gang, og han gleder seg.
- Jeg har sett en del av disse oppgjørene på tv. Dessuten har jeg jo tatt del i noen baskeroppgjør mellom Real Sociedad og Athletic Bilbao, så jeg tror jeg har en aning om hva det dreier seg om, sier spanjolen sindig.
Om hva han forventer, sier han følgende.

- Antakelig blir det et enormt trykk fra tribunene og mye fysisk kontakt på banen. Det bør bli en bra kamp. Selvfølgelig ser jeg fram til kampstart. Det er en stor kamp, og jeg liker store kamper. Vi var slitne etter mesterligakampen, men skal være klare mot Everton. De har et godt lag, men jeg tror vi kan vinne, avslutter unge Alonso.


Flere ser mesterligafotball

Hele 205 000 seere fikk med seg onsdagens kamp mellom Liverpool og Olympiakos på TV3, skriver Kampanje. TV-kanalen har i høst hatt flere seere av hovedkampene i Mesterligaen enn i fjor. Gjennomsnittet for hovedkampen var 237 000 seere i fjor, mot 256 000 nå i høst. Dette tallet er selvsagt iregnet Rosenborgs kamper, som trekker 400-500 000 seere.

 

- Gerrard blir
Til slutt tar vi med at styreformann Rick Parry igjen har vært ute og avvist at Steven Gerrard går noensteds i januar.
- Vi har ikke planer om å selge ham - noensinne. Steven vil vinne ting, og det vil han og kan han gjøre med Liverpool, fastslår Parry.