- Midtbanen har vært svekket

Rush henviser til at Houllier kun to ganger har kunnet mønstre de fire beste midtbanespillerne. Rush positiv foran Wolves. Lawro ber Houllier vrake Biscan. McAuley roser Harrison. James Smith tilbake på Akademiet.

Ian Rush påpeker at de røde kun to ganger tidligere denne sesongen har hatt mulighetene til å stille med det som antas å være den beste midtbanekvartetten – Murphy, Gerrard, Hamann og Kewell. Med alle disse på plass er Liverpool så gode som noen.

- Tapet mot Tottenham kom som en stor overraskelse for meg etter en rekke gode resultater, men med Steven Gerrards retur kan vi få tingene på rett kjøl igjen mot Wolverhampton i morgen. Vi klarte å gjøre det ok uten Stevie fram til lørdag. En og annen kamp uten ham er greit, men det er opplagt at man ikke kan være uten en slik spiller med sånne kvaliteter i det lange løp. Jeg ser fram til å få se det mange antar som vår beste midtbanekvartett i aksjon for andre gang denne sesongen på onsdag. Gerrard, Dietmar Hamann, Harry Kewell og Danny Murphy har kun vært kampklare og tilgjengelige til samme tid to ganger denne sesongen. Det var i 3-1-seieren mot Bolton 2.juledag og mot Manchester City i 2-2-kampen få dager senere. Jeg synes det er av stor betydning. For meg framstår disse fire like balanserte og fryktinngytende som hvem som helst andre i Premier League. Hvis alle var i form, ville jeg si at vår midtbane er like god som hvilken som helst annen i ligaen. Grunnet skader har en eller flere vært uaktuelle hver uke. Med flere spillere tilbake fra skade er det ikke lenge før vi kan mønstre vårt beste mannskap.

 

Foran morgendagens kamp mot Wolverhampton er imidlertid angrepstreneren svært positiv.

- Wolverhampton-kampen er viktig, men forhåpentligvis vil deres gode resultat i helgen være til Liverpools fordel. Jeg så dem slå Manchester United og de imponerte med arbeidskapasiteten. De nektet United rom og fjortente seieren. Vi har blitt advart så det rekker, og vi vet at det ikke blir noen formalitet å hente tre poeng. Det er merkelig hvis en slik prestasjonen ikke tapper Wolves-spillerne for noe. Paul Ince spilte en fremragende kamp, men selv han vil innrømme at jo eldre man blir desto vanskeligere blir det å gjenta en slik arbeidsmengde to ganger i uka. Jeg håper at Wolves brukte opp all energien ved å slå United, slik at vi kan høste fruktene av det på Molineux.

 

Lawro: - Biscan ut, Henchoz inn!

Den tidligere Liverpool-forsvareren Mark Lawrenson skriver i sin spalte i Liverpool Daily Post at det er på tide at Gerard Houllier ofrer Igor Biscan til fordel for Stephane Henchoz i Liverpools midtforsvar.

- Den beste sammensetningen av midtforsvaret er Stephane Henchoz og Sami Hyypiä, og lørdagens kamp mot Tottenham er et godt eksempel på det. Ja, Igor Biscan har prestert godt i flere kamper denne sesongen, men jeg har fulgt ham nøye og jeg er alltid redd for at han vil gjøre en feil i kampen. På White Hart Lane måtte han betale for å gi bort et straffespark og så blir han satt på plass av en uferdig unggutt. Tottenham kom i gjennom sentralt begge gangene og det er der man skal være sterkest. Biscan er en god spiller og arbeider hardt, men Liverpool har tapt syv ganger denne sesongen, og de trenger mer enn han kan gi hvis de skal få sammen en rekke med gode resultater og klare den 4.plassen. Samtidig er Henchoz som en fisk på land på høyrebacken. På midtstopperplass har han tilført solid stabilitet sammen med Hyypiä og jeg vil bli overrasket dersom Houllier ikke foretar et skifte, spesielt nå som Steve Finnan og Jamie Carragher er tilbake. Det vil kanskje ta et par uker før de virkelig er tilbake i kampform, men jeg ville satt dem inn på laget så fort som mulig.

 

Reservelagstreneren roser Harrison

Hugh McAuley var fornøyd med reservelagets 2-1-seier mot Wolverhampton på Deva Stadium i går. Zak Whitbread og Anthony Le Tallec noterte seg for hver sin scoring.

- Det var veldig vanskelige spilleforhold for begge lag med sterk vind ute på banen. Vi lå et mål under og kom sterkt tilbake til 2-1. Det var en fin avslutning fra Anthony etter en fin pasning fra Darren Potter. Det var en hard kamp og en fysisk kamp, og vi er fornøyde med resultatet. Wolves hadde også gode sjanser til å score flere mål, og vi må gi kreditt til Paul Harrison som gjorde flere gode redninger. Han spilte godt og har klart seg bra på reservelagsnivå. Paul trener på heltid på Melwood nå og jobber sammen Joe Corrigan og de andre keeperne. Han jobber veldig, veldig hardt.

 

James Smith tilbake på Akademiet

Observante lesere la sikkert merke til at James Smith spilte de siste 25 minuttene for U19 i helgen. Smith hadde sluttet på Akademiet etter et møte med Steve Heighway hvor det ble klart at spilleren sannsynligvis ikke vil bli tilbudt profesjonell kontrakt ved sesongslutt. Nå har imidlertid den anvendelige forsvarsspilleren gjort helomvending og bestemt seg for å spille sesongen ut i den røde trøya, i håp om at andre klubber melder sin interesse.