- Stevie G er misfornøyd

Parry og Benitez bekrefter at Gerrard er misfornøyd, men skal gjøre alt for å beholde ham og Owen i klubben. Fortsatt usikkerhet rundt Thompson og Lee. Benitez om treningsplanen og Cissé. Benitez’ fotballfilosofi.

Det har i det siste versert rykter om at Steven Gerrard ønsket seg bort fra Liverpool. Rick Parry avslører at midtbanespilleren ikke har vært fornøyd med situasjonen i klubben, men håper nå at ansettelsen av Rafael Benitez medfører at både kapteinen og Michael Owen fortsetter karrieren på Anfield.

- Den neste oppgaven for ”Rafa” (Benitez) og jeg er å møte Stevie og prøve å overtale ham om at framtiden hans er i klubben. Jeg snakket med ham for tre uker siden og det var klart at han ikke var fornøyd. Han var nedbrutt og ønsker suksess. Hans følelser var dyptgående og han var ikke tilbakeholden med dem. Vi skal gjøre alt for å overtale ham om at framtiden hans ligger her, men vi er ikke selvsikre. Forhåpentligvis vil ansettelsen av Rafa Benitez som vår nye manager få ting til å svinge i vår retning med Stevie. Spillere må være fornøyde og vi kan ikke tvinge dem til å bli i klubben mot deres ønsker, men vi vil på ingen måter selge ham, og vi håper inderlig at han blir. Det handler ikke om penger med Stevie. Medaljer er viktig for ham, og han har sagt til meg at han ikke ønsker å være her når han blir 35 uten å ha vunnet noe. En 4.plass i Premier League er ikke en prestasjon i hans øyne, men vi holder med ham i det. Du kan ikke kritisere hans ambisjoner, men forhåpentligvis vil medaljer vunnet med Liverpool bety mer enn medaljer vunnet noe annet sted, uttaler Parry.

 

Med Gerrard opptatt med EM-spill for England, vil det uansett ikke bli holdt samtaler med spilleren før tidligst netter at England er utslått av mesterskapet. Nyansatte Benitez er imidlertid håpefull på at de kommer til å beholde både Stevie G og Michael Owen.

- Det er viktig at vi beholder Steven Gerrard og Michael Owen. Hvis vi skal vinne tittelen, så trenger vi spillere med deres mentalitet på laget. Jeg vet at Steven ikke er fornøyd, men jeg har tro på ham og tillit til ham. Da jeg så noen videoklipp av ham, kunne jeg se hvor herlig spiller han er. Jeg behøver å ta en prat med ham og fortelle ham om mine ideer. Jeg vil forsøke å overbevise Steven ved å snakke med ham, men egentlig foretrekker jeg å jobbe med ham. Hvis han ser hva vi gjør, så vil det kanskje hjelpe. Jeg vil at Michael og Steven skal ha selvtillit og stole på meg. Jeg trenger disse spillerne fordi de vil vinne trofeer for Liverpool. Det viktigste for Steven er at han ønsker å vinne ting. Det vil jeg også. Dersom jeg kan fortelle dem om mine ideer og arbeide med dem på treningsfeltet, så vil det hjelpe dem å ta en avgjørelse etter to måneder, sier Benitez.

 

Michael Owen har som kjent et år igjen av kontrakten, og også Parry er optimistisk med tanke på å få til en ny avtale med klubbens toppscorer.

- Michael var veldig opplagt før han dro til Euro 2004, og alt ser bra ut. Men igjen så kommer Michael til å bli hvis han er overbevist om at vi kommer til å vinne ting. Det er svært rett frem. Vårt mål er det samme som deres. Rafa har gjort det klart at kommer til å snakke med alle spillerne og forhåpentligvis overbevise dem om at det ligger en lys fremtid her, forteller daglig leder.

Det antas at Owen i det minste kommer til å forlenge med et år for å forhindre at han blir Bosman-spiller neste sommer.

 

Parry er ikke i tvil om at valget av manager var viktig i håpet om å beholde Michael Owen og Steven Gerrard.

- Det er så viktig at vil bli overbevist om at manageren kan oppfylle vår ambisjoner. Det er det ingen tvil om. Rafa har gjort det klart at han ønsker å vinne titler. Hans CV viser at han klarer det. Jeg mener at den spanske serien er veldig, veldig sterk. Han har klart å vinne den to ganger foran Real Madrid og Barcelona, noe som ikke er en liten prestasjon. Jeg vet at våre spillere har vært imponert hver gang vi har møtt Valencia. De er et av de mest organiserte lagene vi har spilt mot. Forhåpentligvis vil de være like overbevist som oss om at vi har funnet riktig mann.

 

Fortsatt usikkerhet rundt Thompson og Lee

Managere pleier å hente inn sine egne medhjelpere, noe som sannsynligvis også kommer til å skje etter ansettelsen av Benitez. 44-åringen kunne eller ville imidlertid ikke si noe om fremtiden til Phil Thompson og Sammy Lee.

- Jeg antar at noen fra staben min vil bli med meg. Jeg kommer til å snakke med Rick Parry om det. Jeg ønsker å prate med Phil, Sammy, Alex Miller, alle,  fordi jeg har mine egne ideer. Jeg behøver å forstå hva de gjør og hvordan de gjør det. Så får vi se.

 

 

Treningsplanene klare

Under Houllier-regimet var mange supportere hoderystet over hvor lite samspilte spillerne virket å være under kamper, men Rafael Benitez har planen klar for hva han kommer til å jobbe med på treningsfeltet.

- Det viktigste er å opptre som et lag, en gruppe hvor spillerne vet hva de skal gjøre i hvert tilfelle på banen. Det betyr mange timers arbeid, mange timers samtaler med spillerne. Mange timers forsøk på å fortelle dem hva som er best for laget og ikke for spillerne eller manageren. Jeg er sikker på at vi skal klare det fint. For meg er det veldig viktig.

 

 

Benitez om Djibril Cissé

Djibril Cissé ble den siste spilleren Gerard Houllier hentet inn. Det ironiske er at de to franskmennene aldri fikk arbeide sammen, og mange har tenkt at spilleren nå kanskje skal samrbeide med en manageren som ikke ønsker ham. Men Benitez hadde bare positive ord om Cissé.

- Djibril Cissé er en veldig god spiller. Mange spillere jeg har sett i Liverpool er gode spillere. De trenger bare full selvtillit for å få ut det beste i hver kamp.

 

 

Benitez’ fotballfilosofi

Den spanske journalisten Guillem Balague forklarer hvilken fotballfilosofi Benitez benytter.

- Benitez peker ut lagets nøkkelspillere og bygger et lag rundt dem for å få det beste ut av dem. Hvert lag han har trent prøver å sette motstanderen under press. De angriper som et lag og forsvarer seg som et lag. Han bygger et lag som ikke gjør feil eller gir bort noe. Han har sans for kantspillere med fart og jeg tror Liverpool-fansen vil elske det. Han liker innsats, styrke og en hardt arbeidende midtbane. Hans lag er veldig effektive og Valencia var artige å bivåne. Jeg er sikker på at Michael Owen vil like å spille under ham og han vil få støtte. Jeg er sikker på at Benitez forsterker Liverpool-troppen. Han vil trolig hente inn en eller to kreative midtbanespillere, en kantspiller på høyresiden, midtstopper og en keeper.