- Vi kan trenge full pott

Vladimir Smicer ser ikke bort i fra at Liverpool kan trenge fem seirer av fem mulige for å greie fjerdeplassen. Curbishley på offensiven. Litmanen reiser hjem.

Vladimir Smicer tror Liverpool kan bli nødt til å vinne sine gjenværende fem kamper for å klare fjerdeplassen i ligaen, og dermed sikre en plass i Champions League-kvalifiseringen. Etter sjokktapet for Charlton i går, kan ikke de røde lenger kontrollere sin egen skjebne, og trenger dermed hjelp fra andre for å ta plassen bak tettroikaen.

Tsjekkeren innrømmer i et intervju med liverpoolfc.tv i dag at gårsdagens tap var et hardt slag for Liverpools aspirasjoner til fjerdeplassen, men insisterer likevel på at alt håp fortsatt ikke er ute.

– Jeg vet ikke hva som gikk galt i går. Det virket som vi manglet både energi og fysisk styrke til å vinne denne kampen. Det var ingen god forestilling av oss, slår han fast.

- Vi hadde kun et par opplagte sjanser. Selv hadde jeg en på en heading fra kloss hold helt mot slutten, og jeg kan fortsatt ikke skjønne hvordan Charltons keeper klarte å redde den. Jeg var sikker på at det skulle bli utligningen, legger han til.

- Vi gjør ting så mye vanskeligere for oss selv enn de burde være. Vår skjebne er ikke lenger i våre egne hender nå, og vi er avhengig av at andre resultater går vår vei i de siste ukene av sesongen. Alt vi kan gjøre er å prøve og få til en god resultatrekke, og håpe at det skal være nok. Jeg liker egentlig ikke å se lenger enn til neste kamp, men det kan faktisk bli slik at vi vil være nødt for å vinne alle de fem kampene vi har igjen. Kan vi greie det? Jeg vet rett og slett ikke. Vi må blant annet reise til Old Trafford, og det er aldri lett å vinne der. Vi må bare gjøre vårt beste i hver eneste kamp fremover, sier tsjekkeren.

- Vi må komme over det som skjedde i går, og konsentrere oss om å slå Fulham til helgen. Vi tapte tre meget viktige poeng mot Charlton, og vi har ikke råd til å gjøre samme feilen på lørdag.

Selv om det ble tap, finner likevel den tsjekkiske landslagsspilleren en liten trøst i at han selv var tilbake i førstelagsspill for første gang på mer enn tre måneder.

- Det er godt å være tilbake etter så lang tid på sidelinjen. Det var moro å spille på Anfield igjen, og jeg kjente ingenting til skaden. Jeg skulle bare ønske at det hadde blitt et morsommere comeback. Det har vært en dårlig påske for oss, men vi har fortsatt sjansen til å rette opp dette, avslutter Smicer.

Curbishley sikter mot fjerdeplassen

Charlton-manager Alan Curbishley mener at sitt lags overraskende seier på Anfield har sendt London-klubben rett inn i kampen om den viktige fjerdeplassen igjen.

- Dette var et fantastisk resultat for oss. Nå, når vi har vunnet på Anfield, er det nok flere klubber som kan takke oss for at sesongen ikke er over for dem. Mange kan ta fjerdeplassen nå, mener han.

- Dersom Liverpool hadde slått oss, ville de ha ledet på oss med 8 poeng, og vi ville ikke hatt sjanse til å ta dem igjen. Seieren gjør at vi har kontakt med de igjen. Aston Villa vant også, og har også en god mulighet. Nå vil kanskje flere si at det ikke bare står om Liverpool og Newcastle når det gjelder fjerdeplassen, undrer Curbishley i dag.

Seieren var for øvrig Charlton-managerens første på Anfield både som spiller og manager.

Litmanen reiser hjem

Den tidligere Liverpool-spilleren Jari Litmanen reiser hjem til Finland etter å ha fått sin kontrakt med nederlandske Ajax terminert. Det er den finske tabloidavisen Ilta-Sanomat som i dag skriver at 33-åringen er klar for FC Lathi, etter at den skadeforfulgte angriperen måtte kaste inn håndkledet i Amsterdam.

Arsenal favoritter også neste år

Bookmakerfirmaet William Hill har alt begynt å gi odds på neste sesongs Premier League, og har igjen innstilt Arsenal som favoritter til 5/4 i odds. Chelsea er nestfavoritter til 15/8 i odds, foran Manchester United til 9/4. Spiller man på Liverpool som ligavinner hos William Hill nå, får man igjen 33 ganger pengene om tipset går inn, mens Newcastle står i 66/1. Bookmakeren har for øvrig nå Newcastle som favoritter til å ta fjerdeplassen i årets sesong, til 11/10 i odds. Liverpool står her i 13/8, Aston Villa 13/2, Charlton 15/2 og Birmignham 33/1.

Hva skjer om Houllier får fyken?

Nettstedet KopTalk hevder å vite at Steven Gerrard truer med å forlate Anfield dersom manager Gérard Houllier får sparken. De hevder i tillegg at Dietmar Hamann også er en mann som står last og brast med franskmannen. Hvorvidt nettstedet har hold for disse opplysningene er et åpent spørsmål.