Alonso lover flere mål

Etter flere store kamper, er det vel ingen tvil om at Xabi Alonso har spilt seg inn i første elveren, og i Liverpool fansens hjerter. Til liverpool.no sier den unge midtbane spilleren at han bare prøver å gjøre så godt han kan. På sin måte.

- Jeg synes jeg har funnet plassen min i laget fort, og naturligvis forsøker jeg å spille så godt som mulig i hver kamp. Likevel gjør jeg det på min egen måte, med min egen stil, noe som heldigvis ser ut til å fungere bra, sier Alonso.

 

Etter fire år i Real Sociedad følte Alonso tiden var inne for å prøve noe nytt og han var ikke i tvil om å ta turen til Liverpool.

- Den største forskjellen på engelsk og spansk fotball er at den engelske er både raskere og fysisk sterkere, sier Alonso, som mener at den gode pasningsfoten er en blanding av hard trening og talent.

 

Tross litt andre værforhold enn i Spania har møtet med både klubben og byen vært problemfritt, ikke engang engelsken har han problemer med.

- Jeg trives så absolutt, men livet som fotballspiller er ganske likt uansett hvor man befinner seg. Før jeg kom hadde jeg hørt mye positivt om Liverpool fra Sander Westerfeld ( som dro fra Liverpool til Real Sociedad i 2001 red.anm.), så langt har alt Sander sa vært sant og det gått over all forventning, forklarer Alonso som forøvrig kalles ”Tjab” av lagkameratene.

 

Må ha selvsikkerhet

Alonso har spilt en rekke gode kamper og scoret sitt første klubbmål for Liverpool i snuoperasjonen mot Fulham, likevel trekker han frem kampen mot Norwich som den beste i hans Liverpool karriere.

- Jeg var veldig fornøyd med spesielt den første omgangen mot Norwich, men både jeg og laget har gjort det bra i flere kamper. Mot Deportiva La Coruna fortjente vi å vinne, men det er vanskelig når vi blir presset bakover på banen. Vi må ha selvsikkerhet for å vinne, sier Alonso og lover at hans neste mål ikke er langt unna.

 

Mange håpet at Alonso og Steven Gerrard skulle utgjøre et bra midtbane par, selv om flere har spurt seg om de to er for like synes ikke Alonso dette er problematisk.

- Jeg tror ikke vi er for like type spillere, og dessuten tror jeg to gode spillere kan spille veldig bra sammen.  Det både håper og tror jeg at Stevie G og jeg kan, når han kommer tilbake etter skaden.

 

Med Steven Gerrard ute på grunn av skade har Rafael Benitez prøvd flere løsninger for å fylle tomrommet etter kapteinen, likevel mener ikke Alonso at presset på han er større nå.

- Alle må ta mer ansvar nå som Steve G er uheldigvis er borte, det er viktig at hele laget fyller plassen hans. Dessuten er det alltid press for å spille godt, spesielt fra fansen. Alle, inkludert meg, håper både jeg og laget kan fortsette å spille bra, avslutter han.