Avskjed for Thompson

Rick Parry bekrefter at Phil Thompson er ferdig i klubben. Avgjørelsen ble tatt etter samtaler mellom Thompson og Benitez. Ingen ny assistent er foreløpig utpekt. David Johnson hjerteoperert.

Phil Thompson (50) har forlatt posten som assistent-manager på Anfield. Rafael Benitez ønsker å utpeke sin egen nummer to. Tidligere Liverpool-kaptein Thompson spilte 477 kamper for klubben og opplevde å løfte trofeet etter å ha slått Real Madrid i Serievinnercupfinalen i 1981. Ironisk nok spilte Benitez på den tiden for Real Madrids reservelag. Thompson vant syv ligatitler, to Serievinnercuper, to ligacuper, en FA-cup og en UEFA-cup som spiller i LFC. Han fikk reservelagstrener-jobben av Kenny Dalglish i 1986, men fikk senere sparken av Graeme Souness. Scouseren ble hentet inn som Gerard Houlliers høyrehånd da franskmannen tok over aleneansvaret i november 1998. ”Thommo” ledet laget under Houlliers sykdomsperiode fra 13.oktober 2001-19.mars 2002.

 

- Etter samtaler mellom Rafael Benitez og Phil har det blitt bestemt at Phil kommer til å forlate klubben. Diskusjonene ble holdt i vennlige former og han drar med våre beste ønsker for fremtiden. Jeg ønsker å takke Phil for hans harde arbeid de siste seks årene, og han spilte en viktig rolle i suksessen vi hadde i den perioden. Vi kommer selvsagt å sette oss ned med Rafael for å diskutere hans trenerteam, og vi vil komme med flere kunngjøringer når tiden kommer, sier Rick Parry.

 

I øyeblikket er ingen ny assistent utpekt. Francisco Ayestaran, som har vært sammen med Benitez i Tenerife og Valencia, er hyppig nevnt i pressen. Ukjente Angel Vales er også aktuell.

 

 

David Johnson hjerteoperert

Tidligere Liverpool-angriper David Johnson måtte gjennomgå en akutt hjerteoperasjon i Singapore. 52-åringen pådro seg hjerteattakk da han sammen med Ronnie Whelan, Chris Lawler og Phil Neal skulle arrangere en sommerleir for fotballspillere. David Johnson var en eks-spillerne som hadde meddelt sin ankomst til Liverpool Legends Tour i Florø i juli, men må nå høyst sannsynlig melde forfall. En av arteriene til Johnson var blokkert, og han håper å kunne returnere til England neste uke. Johnson kom til Liverpool fra Ipswich for £200000 i 1976, og vant fire ligatitler samt Serievinnercupen for de røde. Han fikk 209 kamper og scoret 78 mål for Liverpool, men spilte også for Everton, Manchester City, Tulsa Roughnecks og Preston, i tillegg til åtte landskamper for England.