Baros mot toppscorertittelen

Karel Bruckner ikke overrasket over Baros. Første ”røde” til en EM-finale? FA forbyr alt overgangssnakk under fremtidige turneringer. Crewe håper på fortsatt samarbeid med Liverpool.

Milan Baros står bokført med fem mål i EM hittil og er et skritt nærmere mesterskapets toppscorertittel. Nederlands Ruud van Nistelrooy lå kun en scoring etter Liverpool-spissen, men med exit og uten nettkjenning i gårsdagens semifinale ligger nå nærmeste gjenværende konkurrenter tre mål bak. Maniche, Rui Costa og Ronaldo har alle to hver for Portugal og må lage hat-trick i finalen for å komme likt. Koller og Heinz for Tsjekkia og Charisteas for Hellas står også to mål før semifinalen.

 

Tsjekkias landslagssjef Karel Bruckner er ikke overrasket over at 22-åringen har tegnet seg så hyppig på scoringslista under turneringen.

- Jeg kan ikke forstå hvorfor folk tror jeg har en slags hemmelighet med herr Baros. Han har et stort scoringsinstinkt, og jeg finner det naturlig at han er toppscorer i turneringen.

 

Det forventes at Milan Baros igjen spiller på topp sammen med Jan Koller når Tsjekkia i kveld møter Hellas i den andre semifinalen. Med ny scoring her tangerer han Michel Platinis rekord fra EM i 1984 med scoring i fem mesterskapskamper på rad. Vinner Tsjekkia, så kan Milan Baros og Vladimir Smicer bli de første ”røde” til å spille i en EM-finale som registrerte Liverpool-spillere.

 

FA bannlyser alt transfersnakk

FA ønsker å sette en stopper for all prat om mulige overganger under fremtidige mesterskap. De var rasende over Chelseas jakt på Steven Gerrard under Euro 2004, noe som har distrahert ham under turneringen. Nye regler skal forby spillerne å ha kontraktsforhandlinger med klubber og agenter fra det øyeblikket de slutter seg til Englands tropp og fram til hjemreise. FA kritiserer Chelseas chief executive Peter Kenyon for å gå ut offentlig med ønske om å kjøpe spilleren, og mener det ikke er holdbart så lenge EM pågår.

 

Gradi møter Benitez

Crewe Alexandra er ivrige etter å opprettholde det gode forholdet til Liverpool FC, selv etter Houlliers avgang. Dario Gradi, Crewes manager, har bedt om et møte med Benitez, og håper fremdeles å få Neil Mellor på lån fra starten av sesongen.

- Vi har alltid kommet godt overrens med folk i Liverpool. Det er ingen grunn til at vi ikke skal bli det med den nye manageren. Han er en manager med moderne ideer, uttaler Gradi.

Klubbene har en muntlig avtale. Liverpool er de første til å bli underrettet om Crewe-talenter, mens ”The Railwaymen” ofte låner unge Liverpool-spillere.

- Det finnes ingen avtale å signere eller andre formelle dokumenter. Men Liverpool er den første plassen jeg ser til hvis jeg leter etter noe. Forhåpentligvis så henvender de seg hit først dersom de trenger hjelp, avslutter Crewe-manageren.