Benítez i samtaler med Gerrard og Owen

Det meddeles at Rafael Benitez i går snakket med Michael Owen og Steven Gerrard om spillernes framtid på et hotell i Lisboa. Alan Hansen forklarer hvorfor han tror Stevie G forlater Liverpool.

Ifølge flere seriøse engelske aviser, deriblant The Daily Telegraph, var manager Rafael Benitez i går på et hemmelig besøk på hotellet i Lisboa hvor England-troppen er innkvartert. Han skal ha startet overtalelsesprosessen med Steven Gerrard og Michael Owen for å beholde dem i Liverpool.

 

Det har pågått en rekke spekulasjoner de siste to ukene om at Chelsea ønsker å by £30M for de rødes kaptein og en ukelønn på £120000. Gerrard nektet å kommentere framtiden sin etter Englands seier mot Sveits, men man forstår det slik at 24-åringen sterkt overveier et tilbud i frykt for at Liverpool har blitt avhengt av Arsenal, Manchester United og Chelsea i Premier League.

 

Benitez krevde et kort møte med sine spillere, og ble innvilget tillatelse av FA, noe de også gjorde da Jose Mourinho ønsket å møte Chelseas engelske landslagspillere i forkant av EM.

 

 

 

- Stevie G ønsker suksess umiddelbart

Liverpool-legenden Alan Hansen tror at Steven Gerrard drar til Chelsea. I Daily Telegraph utdyper han hvorfor.

”Jeg tror at Liverpool-kapteinen kommer til å melde overgang til Chelsea. Ser man på grunnen kan man ikke kritisere ham for det. La meg understreke en ting først: Jeg er Liverpool-fan og jeg vil ønske mer enn noe annet at Steven blir. Jeg vet at det vil bli haug med protester fra Liverpool-fansen om Gerrard drar, spesielt fordi han er en lokal gutt.2

 

”Og ja, dette handler om penger, men bare delvis. Gerrard til Chelsea er handler hovedsakelig om noe eldre Liverpool-supportere kjenner godt til: suksess.”

 

”Oppvarmingen til EM og hans prestasjoner i Englands to første kamper har gjort ham etablert blant de beste midtbanespillerne i Europa, og er mulig Sven-Gøran Erikssons viktigste spiller. Han er en fremragende konkurransemann og har ennå ikke nådd toppen av karrieren. Han kan bli bedre.”

 

”Problemet er dette: Gerrard opplevde suksess med Liverpool i 2001 da de vant FA-cupen, UEFA-cupen og Worthington Cup, og igjen da de vant sistnevnte cup forrige sesong. Men det har bare vært en liten smak av suksess. Han har fått øynene opp for at en spiller med hans status skal trives hver sesong. Å vinne disse trofeene er som natt og dag sammenlignet med de to virkelig store: Premier League og Champions League.”

 

”Spørsmålet han vil spørre seg selv, det samme Rafael Benitez vil vurdere, er hvor lenge det vil gå før Liverpool er i en utfordrer rolle til disse trofeene? Fem år? Seks? Syv? Har Gerrard tid til å vente på at en manager får bygget et nytt lag rundt ham, når det finnes en mulighet til å gå rett inn på Chelsea-laget, som regnes for seriøse tittelutfordrere neste sesong? Midtbanespilleren er den fødte vinner, og vil uten tvil se på Chelseas resultater sist sesong, da kun et ubeseiret Arsenal-lag og håpløse taktiske disposisjoner fra Claudio Ranieri ødela for dem. I Chelsea vil Gerrard ha mulighet for å vinne de store trofeene umiddelbart. I Liverpool har han det ikke, akkurat nå.”

 

”Ikke la oss glemme pengene, fordi det er også viktig. Rapportene vil ha det til at Gerrard får doblet lønna fra £60000 i uka til £120000. Det er ingen tvil om at hvis han blir i Liverpool så vil han være sikret økonomisk for resten av livet, men når noen putter et slikt tilbud på bordet, er det vanskelig å avslå. Doble lønna di. Tenk på det selv og spør deg hvor mange prosent av befolkningen, uansett jobb, som ikke ville vurdere det.”

 

”Spør deg så om hvilken toppspiller har blitt værende i en klubb som har slitt med å være utfordrer i Champions League? Ronaldo? Luis Figo? Ruud van Nistelrooy?. Svaret er ingen av dem. Alle flytett på seg.”

 

”Jeg blir svært lei meg om det samme skjer i Liverpool. Å se Gerrard i Liverpool-trøya neste sesong vil være vidunderlig, men sannheten er at du må gi dine to beste spillere to ting: suksess og penger. Den tøffe sannheten er at Chelsea har mye mer av begge deler å tilby Gerrard enn Liverpool, og det kan få ytterligere konsekvenser. Kan Liverpool da regne med å beholde Michael Owen?”