Benitez beundrer Cissé

”Rafa” forsøkte å hente Cissé til Valencia. Cissé og Baros i planene for neste sesong. Møte mellom Thompson og Benitez. Smicer om den nye manageren. Benitez ønsker seg Vicente?

Rafael Benitez avslører at han forsøkte å hente Djibril Cissé til Valencia. Dermed må all tvil om at Houlliers siste kjøp kanskje ikke var ønsket av den nye manageren legges til side. ”Rafa” , som i dag flyr tilbake til Spania for å ordne opp i en del personlige ting, er en stor beundrer av den franske angriperen.

- Da jeg snakket med speidere i Valencia snakket de alltid om Cissé. De sa alltid til meg at ”dersom vi hadde Cissé, så ville vi vinne serien to eller tre ganger til. Jeg har snakket med min fysiske trener (Ayestaran) om Cissé før, for seks måneder siden da jeg ikke visste om at jeg ville havne her. Han sa til meg ”fantastisk spiller”.

 

Cissé, Baros og Owen samtidig på banen?

Benitez insisterer på at Cissé er i planene hans for neste sesong og utelukker ikke å bruke Owen, Baros og franskmannen samtidig.

- Når du har fire eller fem fantastiske spillere på et lag, må man spille på den riktige måten, Fordi man har Owen, Cissé og Baros må man si til dem at det er mulig å spille med alle sammen, men det avhenger av kampen. I Valencia spilte vi med et lag i UEFA-cupen og et annet lag i serien. Vi vant begge. I England er det vanskelig, men kanskje med noen av disse ideene kan vi gi spillerne sjansen til å vise nivået deres, forteller Benitez.

 

Møte mellom Thompson og Benitez

Det forventes at Francisco 'Paco' Ayestaran, som arbeidet sammen med Benitez i Valencia og Tenerife, vil bli med til Anfield. Det settes spørsmålstegn ved Phil Thompsons videre rolle i klubben. ”Thommo” møtte i går Benitez for å diskutere framtiden sin. Sammy Lee er med det engelske landslaget til Portugal, men blir trolig spurt om å fortsette.

 

Smicer om Benitez-ansettelse

Vladimir Smicer er den første av de nåværende Liverpool-spillerne til å kommentere ansettelsen av Rafael Benitez.

- Jeg synes han har hatt suksess i Valencia. Jeg håper han blir det samme i Liverpool. Jeg har ikke pratet med noen av de andre spillerne ennå, unntatt Milan Baros selvsagt. Han starter på bar bakke og kommer til å benytte alle spillerne som Liverpool-spillere ikke som tsjekkiske eller engelske.

Smicer har i det siste blitt linket med en retur til Lens, men 30-åringen forholder seg at han er under kontrakt med Anfield-klubben.

- I øyeblikket så blir jeg, men det avhenger av Benitez’ oppfatning av meg, klubben og spillerne.

 

Benitez ønsker seg Vicente?

Valencia sliter med stor gjeld og kan komme til å måtte selge noen av sine bedre spillere i sommer. Den spanske journalisten Guillem Balague tror Benitez gjerne kan tenke seg å hente inn kantspilleren Vicente.

- Vicente var den beste spiller i La Liga sist sesong. Han har tre år igjen av kontrakten, men ønsker en større avtale. Jeg er sikker på at Benitez ville like å få ham til Liverpool.