Benitez roser Warnock

Rafael Benitez roser unggutten Stephen Warnock etter nok en solid opptreden på førstelaget. Warnock får oppfylt sin drøm om å spille i rødt. Larry Lloyd hyllet Brian Clough. Kewell reiste til Hellas.

Rafael Benitez roser unggutten Stephen Warnock og mener det er viktig at lokale unggutter får sjansen på Liverpools førstelag. –Stephen lot seg ikke affektere av atmosfæren mot Norwich. Vi kommer til å spille mange kamper denne sesongen, Stephen vil få flere sjanser på førstelaget. Det ligger ikke noe press på ham. Vi bestemte oss for å beholde ham i sommer fordi han trente godt og spilte bra i treningskampene, sier Benitez etter 3-0 seieren over Norwich.

 

Warnock selv forteller at han nå får oppfylt sin store drøm om å få spille for de røde. – Da Harry (Kewell) ble skadet forstod jeg at jeg skulle få sjansen mot Norwich. Jeg måtte ta den og føler at jeg spilte bedre enn i tidligere kamper. Bare det å få sjansen hos Liverpool er en stor drøm for meg. Da jeg gikk til Coventry sist sesong var det et være eller ikke være for meg. Jeg måtte bevise at det lå en framtid for meg i Liverpool, sier unggutten.

 

Gresk respekt for "Pool"

Tirsdag venter en tøff bortekamp i mesterligaen mot greske Olympiakos. Stjernespilleren Grigoris Georgatos innrømmer at hans lag har stor respekt for Liverpool, men sier samtidig at de håper på seier. – Vi vet at det blir en tøff kamp, vi så mot Monaco at de er et godt lag med dyktige spillere og en suksessrik trener. Vi har respekt, men frykter ikke Liverpool. Jeg tror også at Liverpool er den klubben i gruppen som er i best form, sier Georgatos.

 

Harry Kewell reiste for øvrig med laget til Hellas. Kewell sto over mot Norwich grunnet en strekk. Det er vanskelig å si om Benitez gjør endringer på laget som slo Norwich, men både Salif Diao og Igor Biscan kan bli foretrukket framfor unge Warnock i bortekampen mot Olympiakos. Spørsmålet er også om spanieren velger å fortsette med både Djibril Cissé og Milan Baros på topp.

 

Da vi møtte Olympiakos i UEFA-cupen i 2000 vant vi 4-2 sammenlagt. Det endte 2-2 i Hellas etter at Nick Barmby og Steven Gerrard scoret for oss. Kun fire spillere er igjen fra startlaget den gang, om vi ser bort fra en skadet Gerrard. De fire er Jamie Carragher, Dietmar Hamann, Sami Hyypiä og Djimi Traore. Returen endte med 2-0 seier. Nick Barmby var igjen på farten, Emile Heskey nettet også.

 

Lloyd hyllet Clough

Forsvarskjempen Larry Lloyd var blant de tidligere storspillerne som hyllet avdøde Brian Clough foran Nottingham Forests kamp mot West Ham i den engelske mesterskapsserien søndag. Lloyd kom til Liverpool som 20-åring i 1969 og erstattet Ron Yeats i midtforsvaret. I 1974 var Lloyds tjenester overflødige og Bob Paisley solgte ham til Coventry. To år senere hentet Clough ham til Nottingham. Lloyd vant ligaen, to e-cuper og to ligacuper med Forest. Han blir omtalt som en av ytterst få spillere på denne tiden som forlot Anfield for tidlig.