Ble han spyttet på allikevel?

Nye videobevis tyder på at Steven Gerrard ble spyttet på. Optimistisk Dietmar Hamann skadet. Sven Göran Eriksson forklarer Rafael Benitez-besøket.

Søndag ble Alexander Frei frikjent for å ha spyttet Steven Gerrard i ryggen under Sveits’ møte med England. De tilgjengelige TV-bildene beviste rett og slett ingenting. Nå har derimot den tyskspråklige sveitsiske kanalen SF DRS kommet fram med nytt bildemateriale, som skal ha fanget Uefas interesse. Den 24-årige Rennes-spilleren er uansett suspendert fra kampen mot Frankrike i påvente av videre etterforskning.

- Vi vil se på det og vurdere om vi skal starte en ny etterforskning, sier Uefa-talsmann William Gaillard.

Frei har hele tiden benektet at noe slags spytting skal ha foregått. Det eneste som kom ut av munnen hans, var stygge ord, har han hevdet. Steven Gerrard, på sin side, har ikke uttalt seg offentlig om saken.

 

«Svennis» forklarer «Rafa»-besøket

Som kjent besøkte Rafael Benítez denne helga Englands spillerhotell for å snakke med sine nye disipler i Liverpool – Steven Gerrard, Michael Owen og Jamie Carragher – samt Liverpool og Englands spansktalende trener, Sammy Lee. Hovedmisjonen skal ha vært å starte prosessen med å overbevise Gerrard og Owen om at deres fremtid ligger på Merseyside. Besøket skjedde selvfølgelig ikke ved at Benítez lusket rundt i buskene og tok seg inn på dramatisk James Bond-vis – han ble ønsket velkommen av FA, noe noen finner forunderlig. Landslagssjef Sven Göran Eriksson forklarer hvorfor.

- Jeg tror det er en fordel for klubben, spillerne og manageren at en ny sjef får snakke med sine nye spillere så raskt som mulig, sier «Svennis», som tillegger at han setter grensa ved spilleragenter.

- De har ikke adgang til hotellet, fastslår svensken.

 

«Didi» er skadet

Dietmar Hamann stod over gårsdagens trening på grunn av en liten skade, men det meldes fra den tyske troppen at han antakelig blir klar allerede til onsdagens møte mellom Tyskland og Tsjekkia. Liverpools representant i den tyske troppen kan fortelle om en god stemning, og han nekter derfor å sammenligne innsatsen i dette mesterskapet med det tyskerne viste i forrige EM. Om onsdagens skjebnekamp, uttaler han utelukkende i optimistiske vendinger.

- Hvis vi vinner, er vi videre. Tyskland er turneringsspesialister, og forhåpentligvis kan vi si det samme på torsdag, sier Hamann.