Champions League innspurten: Ni kamper igjen å spille

Etter helgens runde gjenstår det ni kamper å spille før sluttplasseringene blir avgjort. Vi har sett nærmere på det gjenstående kampprogrammet til Liverpool, Newcastle og Charlton.

Lørdagens dramatikk på Anfield innledet på mange måter det som kommer til å bli en spennende innspurt mot den lukrative 4. plassen i Premier League. Newcastle "svarte" med å slå Charlton senere på kvelden. Nedenfor har vi listet opp det gjenstående kampprogrammet og kommentert hva vi kan forvente oss av de forskjellige klubbene.

 

Liverpool

Newcastle

Charlton

Leicester

Bolton

Aston Villa

Blackburn

Everton

Man United*

Arsenal

Southampton

Portsmouth

Charlton*

Arsenal

Liverpool*

Fulham

Aston Villa

Birmingham

Man United

Chelsea

Fulham

Middlesbrough

Man City

Leicester

Birmingham

Wolves

Leeds

Newcastle

Liverpool

Southampton

*= utsatt/eller i fare for å bli utsatt

 

Liverpool
Seks poeng mot lag som ikke vinner på bortebane er kanskje ikke overbevisende, men likevel deilig å få unnagjort. De røde var favoritter til å ta 4. plassen i fjor, og misset da etter en litt halvhjertet innspurt. Bærer igjen favorittstempelet, men har om mulig vært enda mer ustabile og forutsigbare denne sesongen. Unnskyldningene er mange. Skadesituasjonen er kanskje den mest legitime? Liverpool har fortsatt flere hjemmekamper enn bortekamper igjen på programmet, men det er ingen garanti. Anfield er ikke lenger noe fort. Vi skal til Highbury og Old Trafford, men har fordelen av hjemmebane mot Newcastle i det som kan bli en ren ”Champions League finale” på sesongens siste dag.

 

Newcastle
Alt har ikke gått på skinner på St. James Park denne sesongen. Skader og litt for mange (?) unge hoder å holde kontroll på har tidvis gjort det vanskelig for Sir Bobby.  Etter en katastrofal innledning har de nå omtrent like store forutsetninger som Liverpool til å knipe den gjeve plassen. I motsetning til sine to argeste konkurrenter har de flere bortekamper enn hjemmekamper på programmet. På utebane spiller skjærene oftest uavgjort. Det gir lite poeng og er et stort spørsmålstegn i margen ved Newcastle. På de fire gjenstående hjemmekampene skal de også møte Arsenal og Chelsea i to av dem.

 

Charlton

Måtte selges sin beste spiller da transfervinduet var åpent og tapte for Newcastle i helgen. Den lille klubben fra London er utvilsomt en skikkelige ”underdogs” til å bli nummer fire, men har en herlig innstilling og minst press på seg. Med overvekt av hjemmekamper, skal de til Old Trafford, Anfield og Elland Road på de fire siste bortekampene. Skal spille mot tre klubber som er direkte involvert i nedrykkskampen. Statistikken borte fra The Valley er imidlertid meget bra, og med et par overraskende resultater kan de være med på å stikke kjepper i hjulene på antatt bedre motstandere.