Chelsea går for Stevie G

For første gang innrømmer Chelsea offentlig at de ønsker å kjøpe kaptein Steven Gerrard. Spilleren selv skal ikke være uinteressert i en overgang bort fra Anfield etter EM.

Ryktene har lenge surret rundt Steven Gerrard og hans fremtid på Anfield, til tross for at blekket knapt nok et tørt på forlengelsen av kontrakten han undertegnet i høst. I forrige uke innrømmet Chief Executive Rick Parry at Gerrard ikke var fornøyd med tingenes tilstand, en misnøye som har vært kjent innad i klubben over lengre tid. Årsaken er interessen fra en viss London-klubb, og tilbud om mer penger enn Stevie G noen gang har drømt om. I går gikk Chelseas Peter Kenyon ut på klubbens TV-kanal og vedgikk for første gang offentlig at de ønsker seg Englandsspillerens underskrift. Etter det liverpool.no kjenner til er interessen fra Chelsea genuin og det er dessverre også muligheten for at nr 17 kommende sesong kun spiller på Anfield i blått og hvitt!

 

Verdsettes dyrt

Supporternes verste mareritt kan bli virkelighet dersom Roman Abramovich får det som han vil. Chelsea har lenge vært ute etter Steven Gerrard, spesielt ettersom det ble kjent at han har en muntlig avtale om å kunne forlate Liverpool dersom ikke visse sportslige kriterier blir oppfylt. Spilleren og hans rådgivere skal ikke ha vært fornøyd med forrige sesong, forståelig nok. Det skal imidlertid ikke være en formell klausul i kontrakten om et beløp som kan kjøpe midtbanespilleren ut. 24-åringen vil derfor bli steindyr for Chelseas rike russer. Etter det vi kjenner til vil Parry & Co. ikke engang begynne å diskutere et tilbudt på £30M. På Anfield verdsettes han nesten for det doble. Liverpool mener dessuten også at de ved sommerens rokkeringer i trenerstaben, gode muligheter for spill i Champions League til høsten og spillere som for eksempel Djibril Cissé på vei inn, har oppfylt sine forpliktelser om sportslige utfordringer. Derfor må kapteinen trolig også levere inn en formell transfer-request, og gjøre alt etter boka hvis han lar seg lokke bort. Det vil bli en tung vei å gå for scouseren Steven Gerrard, som siste sesong har blitt et ikon på Anfield.

 

Pengene avgjør?

Likevel blir vi fortalt at dobbel lønn, en fet signing-on fee og mulighetene Chelsea kan tilby de nestene årene på fotballbanen, kan tvinge Gerrard til å tenke mer på seg selv enn forholdet til Liverpool og supporterne på Merseyside. Kampen om å beholde ham er riktignok ikke gitt opp enda. Vår nye spanske manager har allerede hatt samtaler med både Owen og Gerrard om fremtiden deres. Den første store oppgaven til Benitez blir nettopp å overtale de to stjernene til å bli på Anfield. Mange mener imidlertid at ”det har kommet for langt” når det gjelder nettopp Stevie G. Foreløpig kan vi håpe og be om at dette er feil. Det vi definitivt kan slå fast er at dette ikke bare er tomme pressespekulasjoner.